Közélet

Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat

Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat

2011. február 24., csütörtök
Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat

Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fog "főszerepet vállalni".

Hozzátette, szombaton kerül a kabinet elé a strukturális reformokkal kapcsolatos végleges előterjesztés. A Fidesz-KDNP által létrehozott bér- és adómonitoring bizottság munkájával összefüggő felvetésre válaszolva megerősítette: "világos vállalásunk", hogy senki nem járhat rosszabbul az új, arányos adórendszerben. "Elfogadhatatlan, hogy akár a közszférában, akár az állami vállalatoknál fizetéscsökkenés legyen. Ha ilyen történt, azt azonnal ki kell javítani" - jelentette ki, a versenyszféráról szólva pedig emlékeztetett: a kormány megkötötte a megállapodásokat az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a béremelés mértékéről. "Ha a megállapodásokat mindenki betartja, akkor senki nem járhat rosszabbul, és ezért is az a kérésünk, hogy minden munkaadó tartsa be ezeket a megállapodásokat" - mondta. A kormányfő szóvivője a kilakoltatási moratóriumot érintő újságírói kérdésre közölte: senkit nem lehet utcára tenni csak azért, mert nem tudja fizetni a törlesztőrészletet. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.