Közélet

Hétfőn döntenek az átlépők nyugdíjvagyonának átvilágításáról

Hétfőn döntenek az átlépők nyugdíjvagyonának átvilágításáról

2011. február 28., hétfő
Hétfőn döntenek az átlépők nyugdíjvagyonának átvilágításáról

A parlament hétfőn szavaz a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításról, amelynek elfogadásával a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feladata lesz az átadás-átvétel ellenőrzése. A hivatal emellett visszamenőlegesen azt is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként fektették be korábbi tagságuk vagyonát, illetve milyen kiadásokra fordították a működési költség címén felvett összegeket. Napirendre kerülnek az új alkotmány koncepciójáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosítások is, valamint a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítása.

Az Országgyűlés alkotmány-előkészítő, illetve alkotmányügyi bizottságában támogatott javaslatok között szerepel

Lázár János

fideszes és

Harrach Péter

kereszténydemokrata frakcióvezetők kezdeményezése, amely a kormány helyett valamennyi képviselőcsoportnak lehetővé teszi egy saját törvényjavaslat benyújtását. A médiatörvényt és a médiaalkotmány módosítását illetően a kormány által benyújtott változtatások a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését érintik. A képviselők egy nap alatt lefolytathatják a javaslat általános és részletes vitáját, míg a zárószavazásra várhatóan a következő héten kerülhet sor. A napirend a hétfői határozathozatal során kiegészülhet a nemdohányzók védelméről szóló, kormánypárti törvénymódosítási javaslat megtárgyalásával. Az előterjesztés elfogadása esetén tilossá válna a dohányzás a munkahelyek, illetve a nyilvános közintézmények zárt légterű helyiségeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.