Közélet

Fidesz: Botka egy afrikai diktátor + VIDEÓ

Fidesz: Botka egy afrikai diktátor + VIDEÓ

2011. február 23., szerda
Fidesz: Botka egy afrikai diktátor + VIDEÓ

A Fidesz-KDNP frakció rendkívüli sajtótájékoztatón felelt a költségvetést módosító indítványai miatt megfogalmazott MSZP-s fenyegetésre, miszerint Botka László visszavonja költségvetési indítványát, ha nem tartja a módosító javaslatokat megfelelőnek. A Fidesz-frakció szerint nem lehet diktátor módon játszani a szegediekkel, hiszen a költségvetés visszavonásával veszélybe kerülhetnek például a nyugdíjasszervezetek támogatásai, az út-, játszótér-korszerűsítések, óvoda- és iskolafelújítások.

A Fidesz benyújtotta a szegedi költségvetésre vonatkozó módosító indítványait a pénteki közgyűlés előtt, melyre kisebb nyilatkozatháború tört ki az MSZP és a kormányzó párt szegedi frakciója között. Ezúttal az alpolgármester

ismételte meg

Botka

korábbi fenyegetését, miszerint ha nem tetszik neki a költségvetést módosító fideszes indítvány, visszavonja azt, s teret ad egy időközi választásnak. Botka László szerdára magához rendelte a Fidesz-KDNP frakció képviselőit egyeztetésre.

Póda Jenő

és

Gyimesi László

tanácsnokok reggel rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az ügyben. Szerintük a polgármester politizálása egy afrikai királyéhoz hasonlít. Nem lehet a város érdekeit fenyegetésre, önös célokra használni. Elhangzott, hogy a költségvetési módosító indítványok önmagukban csak javaslatok, azokról vitázni lehet a közgyűlésen. A politikusok szerint költségvetés visszavonásával veszélybe kerülhetnek a nyugdíjasszervezetek támogatásai, nem indulhatnak el a kisebb utcák felújításai, nem korszerűsíthetjük a játszótereket, elmaradhatnak az óvoda-, iskolafelújítások. Leszögezték: a Fidesz-frakció elmegy az egyeztetésre.

„A stílus maga az ember - tartja a mondás -, s ez a tegnapi sajtóközleményben is tükröződött, ahol az MSZP úgy fogalmazott, hogy Botka László berendelte a Fidesz-frakció vezetőit. A királyok szoktak berendelni, a polgármester legfeljebb egyeztetésre hívhatja meg képviselőtársait. Bár egy afrikai diktátor stílusához hasonlít ez a közlemény, de Szeged érdekét tartjuk szem előtt s elmegyünk az egyeztetésre” – tette világossá Gyimesi László „Többször illetek minket olyan vádakkal, hogy nem vagyunk érdekeltek a költségvetés elfogadásában, erre rácáfoltunk részletes módosító indítványainkkal, ami átláthatóbbá tenné a város költségvetését közbeszerzési ügyekben, és takarékoskodási intézkedéseket irányozunk elő. A módosító indítványok csak javaslatok, arról a közgyűlés vitázik, majd szavaz. Ezért is érthetetlen Botka László fenyegetőzése, ami szerintünk pusztán önös érdekeit szolgálja, például a pártjában való megerősödést. Ha Botka László visszavonja a költségvetési előterjesztést, akkor a pedagógusok nem kaphatnak fizetésemelést januárig visszamenőleg, a nyugdíjas szervezetek nem kaphatnak támogatást, a városban nem indulhat el a kisebb utcák felújítása, Szegeden nem kezdődhet meg a járda-felújítási program, a kiskertek utcáit nem lehet közlekedésre alkalmassá tenni, a fogyatékkal élők szervezetei, a családosok nem kaphatnak pénzügyi segítséget, Szegeden nem korszerűsíthetőek a játszóterek, a városrészi sportpályák, az óvodákat, iskolákat nem lehet felújítani, holott mi ezeket a célokat szeretnénk elérni javaslatainkkal” – sorolta Póda Jenő mit kockáztat Botka. A politikusok leszögezték, hogy a városházán 13 órakor tartott egyeztetést követően sajtótájékoztatót tartanak, melyről természetesen beszámolunk majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.