Közélet

Bohács Zsolt: Mindkét félnek szüksége volt a másikra

Bohács Zsolt: Mindkét félnek szüksége volt a másikra

2011. február 26., szombat
Bohács Zsolt: Mindkét félnek szüksége volt a másikra

„Megmondom őszintén, ma reggel még nem láttam annak a lehetőségét, hogy a 2011-es költségvetés átmegy a szavazáson” – nyilatkozta portálunknak a közgyűlés ülését követően a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Bohács Zsolt. Szerinte kompromisszumos megoldás született, hisz az általuk benyújtott módosító indítványok többségének elfogadása mellett végül támogatták az idei büdzsét. Ahogy megírtuk, 26 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett péntek este fél nyolcra lett költségvetése Szeged városának.

Nagyon hosszú folyamat vezetett oda, hogy végül a városatyák elfogadták Szeged 2011. évi költségvetését – összegezte portálunknak a pénteki közgyűlés történéseit

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. „Számos olyan javaslatot nyújtott be a frakciónk, amit szerettünk volna átvinni a szavazáson. A vége felé sikerült egy olyan megállapodást kötni a polgármester úrral, hogy amennyiben az általunk képviselt, talpon maradt indítványokat támogatni tudják, úgy mi is megszavazzuk a 2011-es büdzsét. A nap végére belátta a mindkét fél, hogy a másik nélkül nincs költségvetés” – avatott a több mint egy hónapos egyeztetések részleteibe az országgyűlési képviselő. A tárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy számos kérdésben ők is hajlottak olyan kompromisszumra, ami a Fidesz-KDNP frakciót negatívan érintette. Bohács Zsolt szerint immár biztosított, hogy a város nyugodtan dolgozzon, de ahogy fogalmazott „még vannak nyitott kérdések”. „Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy rendkívüli közgyűlésen személyi kérdéseket kívánunk felvetni” – utalt a város jegyzőjének felmentésére vonatkozó indítványára, mely előterjesztését visszavonta még a közgyűlés elején. Ahogy megírtuk, az előterjesztése visszavonása mellett a jogi bizottság rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az ügyben. „A jegyzőkérdés továbbra is folyamatban van, ezt nem zártuk le” – szögezte le. Több mint negyven módosító javaslata volt a Fidesz-KDNP-nek Szeged város idei költségvetéséhez, melynek közel négyötödét sikerült átvinniük, s ezt természetesen pozitívumnak értékelte a képviselőcsoport vezetője, de hangsúlyozta, hogy akadnak még olyan kérdések, melyek később is napirendre kerülnek. Vagyis a Botka László polgármester az önkormányzati cégek vezetőit érintő munkáltatói jogkörének szűkítésére vonatkozó Fidesz-KDNP-s javaslat még bizonyára megjelenik a testület előtt. „Az az érdekünk, hogy a demokrácia a mi oldalunkon biztosított legyen, hiszen nem az a célunk, hogy a polgármester mondja meg egy nem létező többséggel, hogy milyen feladatot kíván végrehajtani” – fogalmazott Bohács Zsolt az ülés után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.