Közélet

Kubatov: A romokból kell felépíteni az országot + HANG

Kubatov: A romokból kell felépíteni az országot + HANG

2011. február 24., csütörtök
Kubatov: A romokból kell felépíteni az országot + HANG
Az elmúlt 8 hónapban intenzív munka folyt a Parlamentben és a kormányban, 155 törvényt hoztak meg a képviselők, ami felér a szocialisták 3 éves teljesítményével. Mágori Józsefné, Makó és térsége országgyűlési képviselője Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját hívta vendégül, hogy ismertesse az eddigi eredményeket, beszéljen a tervekről, és hallgassa meg a helyiek gondjait, bajait, javaslatait. Olyan hazát örököltünk 2010-ben, mint annak idején rendszerváltó elődeink, az ország romokban hevert, a szocialisták tönkretették az oktatást, az egészségügyet, a közlekedést, szinte mindent újjá kell építeni - kezdte értékelését Kubatov Gábor. A kormány és a Fidesz változatlanul élvezi az emberek bizalmát, amiről a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása is árulkodik. Ha ma lennének a választások, a Fidesz ismét kétharmados győzelmet szerezne, ami nem kis elismerés a választók részéről. A visszaigazolás arról tanúskodik, hogy a kormány jó úton jár, helyes döntéseket hoz. Paradigmaváltás következett be az országos politikában, a szocialisták fentről vezérelt, a polgárokra ráerőszakolt döntései helyett a Fidesz kíváncsi a választók véleményére, és meg is kérdezi őket. „Andrea azért a kedvenc képviselőtársam, mert a makóiak közül való, ismeri, átérzi a helybeliek problémáját, közvetlenül elbeszélget velük, szót tud érteni mindenkivel. Ilyennek képzelem a jó képviselőt” – fogalmazta meg véleményét Mágori Józsefnéről a pártigazgató.

A szocialisták felett eljárt az idő

A szocialistákról Kubatov megjegyezte, amíg ilyen állapotban vannak, és tulajdonképpen magukat oszlatják szét, addig a Fidesznek nincs alternatívája. Ez nem csak Magyarországra érvényes, a baloldal felett az EU-ban is eljárt az idő. Nem szabad most eljátszani a párt és a kormány becsületét, alázattal kell dolgozni tovább. Az LMP-ről Kubatov megjegyezte, igazi liberális pártról van szó, amely főleg a nagyvárosokban számíthat támogatókra, a Jobbikról pedig elmondta, előttük még soha, senki nem „hazaárulózott” a Parlamentben. A "cigánybűnözés" szlogenjét lovagolták meg, de elveszítik a táptalajt, mert jelentősen csökkent a bűnözés, 1600 rendőr március közepén történő beiktatásával pedig még tovább fog erősödni a közbiztonság. A Trianon-törvényt és a kettős állampolgárságról szólót a Jobbik már nem tudta überelni. Mindkettő óriási jelentőséggel bír a határon túliak számára, ezzel is elismerjük a nemzethez való tartozásukat. Az országgyűlési képviselő kulcsfontosságúnak nevezte a 3 százalék körüli hiány megtartását, és az államadósság lefaragását legalább 10 százalékkal az elkövetkező időszakban. A kormány nem az IMF által javasolt megoldást választotta a gazdaság rendbetételére, nem csökkentette drasztikusan a nyugdíjakat és béreket a közszférában, hanem másik útra lépett. Bevezette a telekommunikációs cégekre, bankokra, kereskedelmi multikra kivetett különadót, átalakította és egykulcsossá tette az adórendszert, visszaállította a gyest és a gyedet, lefaragta az arcátlanul magas végkielégítéseket, megfelezte az önkormányzati képviselők számát, átirányította a magánnyugdíj-pénztárakat az állami rendszerbe, mert a régi tarthatatlannak bizonyult, útnak indította az Új Széchenyi-tervet, amelynek elődje is már kitűnően vizsgázott. Kubatov szerint az igazi kiteljesedés 2013-ban következik be, ekkor tud ugyanis talpra állni a gazdaság. A pártigazgató az új médiatörvényre is büszke, főleg a miniszterelnök strasbourgi „fenomenális beszédét” emelte ki, amelyben méltón képviselte és megvédte Magyarország érdekeit. Új országot építünk, mint elődeink 1989-ben, ehhez keresünk partnereket - fejezte be beszédét a pártigazgató. A kérdésfeltevők közül az egyik az állami apparátusban történő mielőbbi kádercseréket és a radikálisabb lépéseket sürgette, a másik a jobboldali vidéki sajtó hiányát tette szóvá. Kubatov a viszonylag olcsó pénzből létrehozható és működtethető internetes hírportálokban látja a megoldást, amelyek – mint azt már többször hangsúlyozta – az igazságot kell, hogy megírják.
Hallgassa meg a Kubatov Gáborral készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.