Közélet

A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást Líbiába

A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást Líbiába

2011. február 20., vasárnap
A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást Líbiába

A Külügyminisztérium vasárnap kiadott figyelmeztetésében azt javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a belbiztonsági helyzet javulásáig ne utazzanak Líbia keleti részébe, de az ország többi részébe is lehetőleg halasszák el nem feltétlenül szükséges utazásaikat.

Líbiában, amelyet

Moammer Kadhafi

ezredes már 42 éve irányít, a biztonsági erők 173 embert öltek meg a kormányellenes tüntetések keddi kirobbanása óta a Human Rights Watch nemzetközi emberjogi szervezet adatai szerint. Az ellenzék fellegvárában, a Tripolitól mintegy ezer kilométerre keletre fekvő Bengáziban a tüntetések már csaknem forradalomba csaptak át. Újságírókat nem engednek be a városba, de a szemtanúk beszámolóiból összeálló kép szerint a forgatókönyv ismétlődik: a rendfenntartók a tüntetők közé lőnek, majd a halottak másnapi temetésére összegyűlő tömegre rálőnek. Törökország repülőgépeket küldött vasárnap Bengáziba, hogy evakuálja a Líbiában dolgozó több száz török állampolgárt. Ausztria egy katonai szállítógépet vezényelt át Máltára, hogy szükség esetén azonnal ki tudja menekíteni állampolgárait, valamint más EU-tagállamok és arab országok állampolgárait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.