Közélet

Megújul az Újszegedi Rendezvényház

Megújul az Újszegedi Rendezvényház

2011. január 11., kedd
Megújul az Újszegedi Rendezvényház

Akadálymentesítés, megszépített terek, korszerűbb infrastruktúra: elkezdődött az Újszegedi Rendezvényház modernizálása.

A Dél-alföldi Operatív Program keretében kiírt "Rendezvényház épületének komplex felújítása, közösségi terek fejlesztése"című pályázat segítségével 69,5 millió forintból projektarányosan akadálymentesítik illetve újjáépítik az épületben található közösségi tereket, korszerűsítik a nyílászárókat, valamint az épület belső udvara is megszépül. Ehhez az önerőt - több mint 19,7 millió forintot - a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat biztosította. A projekt megvalósulásával a Rendezvényház látogatói, dolgozói, valamint az intézmény környezetében élők életkörülményei és az általuk igénybe vett szolgáltatások színvonala is javulni fog. A beruházás keretében megszépül öt, közösségi célokat szolgáló terem: a színházterem, az előadóterem és a szekciótermek is. A beruházásnak köszönhetően akadálymentesen megközelíthetővé válik az épület bejárata, a színházterem, valamint a felújítással érintett előadótermek is, és készül egy akadálymentes illemhely is. A munkálatok között a falazat festése, a parketta- és padlóburkolat cseréje, és korszerű, energiatakarékos nyílászárók beépítése is szerepel. "A megyei önkormányzat a nehézségek ellenére is kiemelt figyelmet fordít a kultúrára, az ifjúságra és turizmusra. Ennek jele, hogy 2011 megyénkben a Turizmus és Ifjúság Éve. Az újjáépítéssel egy olyan rendezvényközpont jön létre, amely európai mércével is magas színvonalú szolgáltatást nyújt látogatóinak" - mondta

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Az Rendezvényház épületének belső udvarán található zöld terület rehabilitációja szintén az esztétikusság és az élhető környezet jegyében valósul meg. A már meglévő szolgáltatások színvonalának emelésén felül beszereznek egy mobilszínpadot és új többletszolgáltatásokat is elérhetővé tesznek a nagyközönség számára (információs pont, szűrővizsgálatok szervezése, stb.). A fejlesztés igazodik a Csongrád Megyei Önkormányzat Sport- és Ifjúsági Koncepciójához illetve a közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás feladatkörében vállalt tevékenységeihez. A projekt eredményeképpen javulnak a közösségi térhez, a Rendezvényházhoz és annak a helyi lakosság életében betöltött szerepéhez kapcsolódó rendezvények lebonyolításának feltételei. A felújítással egy olyan rendezvényközpont jön létre, mely európai mércével mérten is magas színvonalú szolgáltatást nyújt látogatóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.