Közélet

Magyar találmányokat kapnak ajándékba az EU-s delegáltak

Magyar találmányokat kapnak ajándékba az EU-s delegáltak

2011. január 28., péntek
Magyar találmányokat kapnak ajándékba az EU-s delegáltak

Hímes pendrive, Rubik-kocka, golyóstoll, Herendi-csésze és Zsolnay-medál is szerepel a magyar EU-elnökség ajándéktárgyai között, melyet a hazánkba látogató delegációk tagjai kapnak.

Az elnökség a vendégek rangja alapján tesz különbséget: állam és kormányfői szinten két darab, a magyar elnökségre készült Herendi-csésze alátéttel és lézeres toll logós díszdobozban, Herendi-kitűző, elnökségi nyakkendő illetve sál kerül a csomagba, partnereknek Zsolnay Gingkomedál vagy mandzsettagomb - tájékoztatott

Győri Enikő

európai uniós ügyekért felelős államtitkár pénteken a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten. Miniszteri kategóriában a "magyar találmányok" doboz, azaz C-vitamin, dinamós zseblámpa, golyóstoll és hímes pendrive, hologramos ismertetőfüzet a találmányokról, ezen kívül Herendi-kitűző, nyakkendő vagy sál, CD

Liszt Ferenc

válogatott műveivel, a partnereknek Zsolnay Gingkomedál vagy mandzsettagomb alkotja az ajándékcsomagot. Vezetői kategóriában a résztvevők Rubik-kockát és hímes pendrive-ot kapnak logós díszdobozban, ezenkívül tollat, nyakkendőt vagy sálat. A szakértői kategória vendégei nyakkendővel vagy sállal, Liszt Ferenc válogatott műveit tartalmazó CD-vel és nyakpánttal térhetnek haza. A konferenciák résztvevői tárgyalási szettet, a többi között környezetbarát logós tollat, dossziét, jegyzettömböt, nyakpántot kapnak, mely nem minősül ajándéknak. A sztereotípiáktól megszabadulva az innovatív Magyarországból kapnak egy szeletet az idelátogatók, "szépséges, izgalmas" ajándékokat - mondta Győri Enikő, hozzátéve: sok olyan tárgyat használunk a hétköznapokban, melyekről nem is tudjuk, hogy magyar ember találta fel. Az ajándéktárgyak kiválasztásánál a praktikusság és a könnyű hordozhatóság is szempont volt, de azt is meg akarták mutatni, hogy Magyarország a "lehetőségek országa", ahol sok gondolkodó, kreatív ember lakik. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy múlt év novemberében "Üzenem Európának" címmel rajzpályázatot írt ki a Külügyminisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkársága általános iskolásoknak. A gyerekeknek az Európai Unióval kapcsolatos elképzeléseiket, várakozásaikat kellett megfogalmazniuk. A kiválasztott "üzeneteket", alkotásokat bekeretezve adják át a hazánkba látogató uniós politikusoknak, tisztségviselőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.