Közélet

Hüvös László kiszámítható és stabil támogatást ígér a kluboknak

Hüvös László kiszámítható és stabil támogatást ígér a kluboknak

2011. január 14., péntek
Hüvös László kiszámítható és stabil támogatást ígér a kluboknak

Szeged város kiemelten támogatott élcsapatai 2011-ben is számíthatnak a stabil önkormányzati háttérre, a költségvetésben biztosítják számukra a szükséges forrásokat - jelentette be a pénteki egyeztető megbeszélést követően Hüvös László (Fidesz). A sportért is felelős humán közszolgáltatási tanácsnok jelezte: a Szedeák önkormányzati támogatását a női kosarasokéval megegyező összegűre szándékoznak emelni.

Szeged város önkormányzatának jelenleg kilenc sportklubbal, szakosztállyal van érvényben kiemelt finanszírozási szerződése. Közülük háromé (KITE-Szeged férfi labdarúgás, Tisza Volán SC férfi labdarúgás, HPQ Szeged férfi röplabda) még hosszabb távra szól, haté viszont idén jár le, illetve módosítás előtt áll. Ők vettek részt egyeztetésen pénteken

Hüvös László

humán közszolgáltatási tanácsnokkal és

Mihálffy Bélával

(Fidesz), a sportbizottság alelnökével. A Pick Szeged férfi kézilabdásait

Kővári Árpád

és

Mezei Richárd,

a Mediteam Szeged női kosarasait

Domokos Mihály,

a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosarasait

Bonifert Domonkos

, a Szeged Beton férfi vízilabdásait

Körvélyessy Péter,

az EDF Démász Szeged vízisportosait

Petrovics Kálmán

, míg a tekéseket

Karsai Ferenc

képviselte. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a tanácsnok elmondta: rendkívül fontosnak tartja a csapatok kiegyensúlyozott működését, ezért a költségvetés elfogadásakor tekintettel lesznek arra, hogy a június 30-án lejáró szerződésnek megfelelő összeg a második félévre is rendelkezésre álljon számukra. Azt követően ismét hosszú távú szerződést kívánnak kötni a helyi sportélet meghatározó szereplőivel. Jelezte ugyanakkor: ha a sporttörvény módosítása kapcsán a látványsportok finanszírozása megváltozik, akkor egyeztetéseket tart szükségesnek az önkormányzati szerepvállalást illetően. Hüvös elárulta: terveik szerint az idei esztendőben a Szedeák finanszírozását korrigálják: az NB I/A-ban szereplő férfi kosarasok ugyancsak élvonalbeli hölgytársaikkal megegyező összegre (mintegy 27 millió forint) számíthatnak majd. A pénteki fórumon szó esett Szeged város sportkoncepciójáról is, melynek vitairatát a sportbizottság megbízásából a humán közszolgáltatási tanácsnok készíti elő 2011. június 30-áig. "A sportkoncepció annyit ér majd, amennyit a sport profitálni tud belőle. Lényeges, hogy az élcsapatok találják meg benne számításukat, illetve beépítsük ebbe a klubok utánpótlás-nevelési tapasztalatait is. Ma már számos javaslat, észrevétel hangzott el, az előzetes anyagot ezt követően az egyesületi vezetők is megkapják, s véleményezhetik. Egyik fontos szándékunk az iskolai sportélet fellendítése, ki akarjuk dolgozni annak rendszerét, hogy az oktatási intézmények is bekapcsolódjanak a sportlétesítmények használatába" - fogalmazott a fideszes politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.