Közélet

Beengedési botrány – megszólalnak a Fradi-szurkolók

Beengedési botrány – megszólalnak a Fradi-szurkolók

2011. január 18., kedd
Beengedési botrány – megszólalnak a Fradi-szurkolók

Különböző híradásokban más-más számok jelentek meg arról, hogy a Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság szegedi fordulóján hány érvényes jeggyel érkező szurkoló nem tudott bejutni a csarnokba, mert a szervezők telt házat hirdettek. Vasárnapi cikkünkben a főszervező, Erdős László azzal magyarázta az ügyet, hogy csak azokat nem engedték be, akik nem megfelelő állapotban érkeztek. Most az FTC-szurkolók válaszlevélben reagálnak a Erdős felvetéseire.

A vasárnapi tudósításunkban már beszámoltunk arról

, hogy a Vasas – Pápa mérkőzés alatt, a hírek szerint mintegy 100-150, érvényes jeggyel rendelkező Fradi-szurkoló érkezett a sportcsarnokhoz, akik nem tudtak bemenni, ugyanis a biztonságiak telt házra hivatkozva nem engedték be őket. Később különböző portálokon több hozzászólás is arról számolt be, hogy a Fradi-szurkolók mellett szegediek is kintragadtak. Egyes pletykák szerint a baj az lehetett, hogy több volt az eladott jegy, mint a hely befogadóképessége, ami a kommentelők szerint úgy lehetséges, hogy az ellenőrzés nem volt megfelelő, így egy jeggyel többen is bejöhettek, illetve forgalomba kerülhettek hamis jegyek is. A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében kifejtette, hogy az mlsz@mlsz.hu e-mail címen várják a jogos igényeket, s visszatérítik a jegyek árát. A főszervező a SZEGEDma.hu-n és több országos sajtóban is úgy nyilatkozott, hogy biztonsági okokból nem engedték be a fradisták egy részét, elmondása szerint egy szűrés után több szurkolót beengedtek, így a kint rekedt helyieket is. Arra az internetre terjedő hírre, miszerint állítólag azért rekedtek kint drukkerek, mert a helyi ultrák közül 300-an ingyen, a helyi szövetség közreműködésével jutottak a csarnokba,

Nógrádi Tibor

, a megyei szövetség főtitkára reagált a

nepszava.hu-n

: "Ez nem igaz, a szegedi ultrák 105 jegyet vásároltak, tőlem vették meg a belépőket. A városban 1400 jegyet adtak el, az FTC eladott 300-at, 350 tikett kelt el internetes értékesítéssel, ezenkívül kiosztottunk 70 VIP-jegyet. Minden belépővel el tudunk számolni.” A Fradi-szurkolók felháborodással fogadták

Erdős

szavait, és nyílt levélben reagálnak rá portálunkon, amit alább változtatás nélkül közzéteszünk a szegedi szurkolók nyilatkozatával együtt.

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének reakciója Erdős László magyarázkodására

Először is azt szeretnénk leszögezni, hogy mélységesen felháborította mind szervezetünket, mind pedig a fradisták jelentős többségét az a cinizmus és mentegetőzés, amit ön megengedett magának a szegedma.hu-n megjelent cikkben. Mielőtt részletesebben foglalkoznánk a kijelentésekkel, szeretnénk megköszönni, hogy több száz ember szórakozását tették tönkre és többeket méltóságukban is megaláztak, minden bizonnyal ezek azok az események, melyek vonzzák a családokat a lelátókra. Az ön által nem megfelelő állapotúnak ítélt ultrák voltak azok, akik igyekeztek megoldást találni, próbáltak minél több illetékessel beszélni (ön természetesen véletlenül sem keveredett elénk, hiszen ha egy csarnokba több száz ember nem tud bejutni, ahhoz a főszervezőnek semmi köze…), és eközben nyugtatták társaikat, hogy nehogy elszabaduljanak az egyébként teljesen jogos indulatok. Mi a jelenlegi szituációban – főleg, hogy ön már megtette - már nem kívánunk magyarázkodni, csak néhány, már tényleg elképesztő hazugságára reagálnánk. Azon állítása, mely szerint néhány tucat ultra érkezése után biztonsági okokból lezárták a bejáratokat, igen érdekes számunkra, hiszen a buszon tartózkodók már jóval az érkezésük előtt tájékoztatást kaptak a már jelen lévő társaiktól, hogy érvényes jeggyel sem engedik be az embereket. Azt is állította, hogy a biztonságiak kiszűrték a megfelelő állapotú szurkolókat és őket beengedték. Az igazság ezzel szemben az, hogy folyamatosan azt hallottuk a biztonsági személyzettől, illetve

Prukner Lászlótól is (akit a szervezők tájékoztattak), hogy sajnos elszámították magukat, és nem ürült le a csarnok olyan szinten a Fradi meccsére, mint ahogy ők azt várták. Ez esetben felmerül a gyanú, hogy több jegyet értékesítettek, mint ahányan beférnek. Ez egyfelől a nézők veszélyeztetése, másfelől a sikkasztás gyanúját is felveti. Ezt támasztja alá az is, hogy a szervezők közölték, hogy a csarnok üresedése miatt 50 ember bemehet. Ezt természetesen a szervezett szurkolói csoportok tagjai nem fogadták el, hiszen valljuk a 'vagy mindenki vagy senki' elvét. Kicsit később végül 20 (nem csoporttag) szurkolót beengedtek, de semmiféle válogatás vagy ellenőrzés nem volt arra vonatkozóan, hogy megfelelő-e az állapotuk, pusztán a bejárathoz legközelebb lévő 20 szurkoló kapott bebocsátást. Utalt arra is, hogy állításainkkal szemben csak néhány szurkolót érintett a be nem engedés, ennek némileg ellentmond, hogy csak a helyszínen 180 ember váltotta vissza érvényes belépőjét és ebben nincsenek benne azok, aki – felmérve, hogy már úgysem jutnak be – a jegyek visszaváltása előtt hazamentek. Bár nem tisztünk, de szeretnénk kiállni a szegedi szurkolók mellett is, hiszen ön a cikk szerint nem tartja életszerűnek, hogy kint maradtak volna. Nos, biztosan állíthatjuk, hogy többen is kint maradtak, és ha már így felhozta, mi azt tartjuk elképesztőnek, hogy ön nem próbált a helyszínen megoldást találni, csakis utólagos magyarázkodásokkal és mások szavahihetőségének kétségbevonásával próbálja menteni magát.

Valószínűleg a nem megfelelő tájékoztatásnak köszönhető, hogy a vízilabdázók is érdekesen nyilatkoztak, ők például tudni vélték, hogy a részeg szurkolók már korábban is randalíroztak. Ezekkel a kijelentésekkel nem szeretnénk komolyabban foglalkozni, mert egyértelmű, hogy semmilyen rendbontás nem történt az ő érkezésük előtt, és tudomásunk szerint utána sem.

A szegedi ultrák levele a Fradi-szurkolóknak

Sziasztok! Írásban szeretnénk pontos felvilágosítást adni, arról a természetesen nem igaz hírről, hogy a hazai ultrák ingyen tekinthették meg a szegedi teremlabdarúgó mérkőzéseit. Természetesen előre megvásárolt jegyekkel jutottunk be mindahányan. Mint ahogy azt a fradisták is bizonyíthatják, nem akármilyen tűzlépcsőn jutottunk be a sportcsarnokba, hanem természetesen a főbejáraton, jegy- és ruházatvizsgálat után. A szektorban körülbelül 130-an voltunk, biztosíthatunk titeket, hogy ebből százan jeggyel jutottak be. Természetesen a szervezés lebonyolítását nem tartjuk korrektnek, hiszen a mi kijelölt helyünk hivatalosan a Fradi-szektor mellett lett volna, de érkezésünkkor már majdnem tele volt szimpla szurkolókkal, így kaptuk a kapu mögötti szektort. Sajnáljuk, hogy pont azok az igazi fradisták maradtak csarnokon kívül, akik hosszú utat tettek meg azért, hogy láthassák a csapatukat, de legyen annyi elég magyarázatként, hogy a jól ismert T. Cs. és társai biztosították a helyszínt. Így kérünk titeket, hogy ne a szegedi vezetőknél keressétek a hibát akik a helyszínt adták, hanem a torna szervezőinél, az MLSZ-nél.

Köszönettel: Szegedi Ultrák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.