Közélet

A szabadkai főkonzulátus mától fogadja a kérelmeket

A szabadkai főkonzulátus mától fogadja a kérelmeket

2011. január 3., hétfő
A szabadkai főkonzulátus mától fogadja a kérelmeket

Magyarország szabadkai főkonzulátusán a könnyített honosítási kérelmeket mától lehet benyújtani. Azok, akik most adják át az igényléseket - tekintettel a három-három és fél hónapos eljárásra - az állampolgársági esküt várhatóan márciusban tehetik le – tájékoztat a Vajdaság Ma hírportál.

Mint ismeretes az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény augusztus 20-án lépett életbe, és becslések szerint az első évben várhatóan 250-400 ezer magyar fogja kérni a honosítását. A szabadkai Magyar Főkonzulátuson eddig közel 8000-en jelezték, hogy szeretnék megszerezni a magyar állampolgárságot (Csíkszereda és Kolozsvár után ebben a városban a legnagyobb az érdeklődés). A külképviseleten jelenleg már májusi időpontokat osztanak. A főkonzulátuson a kérelmeket hat átvevőhelyen lehet benyújtani, az ügyfeleket 8.30 órától fogadják, és a tervek szerint (péntek kivételével) naponta 66 kérelmet tudnak feldolgozni. Pénteken a rövidített munkarend miatt 42 ügyfelet tudnak fogadni. (Forrás:

Vajdaság Ma

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.