Közélet

Szegedi egyetemi oktató lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész

Szegedi egyetemi oktató lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész

2010. december 7., kedd
Szegedi egyetemi oktató lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész

Varga Árpádot, az eddig büntetőjogi főügyész-helyettest nevezte ki Jász-Nagykun-Szolnok megye főügyészévé Kovács Tamás legfőbb ügyész; az okiratot Kovács Tamás kedden személyesen adta át Szolnokon az új vezetőnek - közölte Balázsné Busku Terézia, a megyei ügyészi szervezet sajtószóvivője az MTI-vel.

Varga Árpád

a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán 1980-ban szerzett jogi diplomát, annak kézhez vétele után az ügyészségen helyezkedett el Szolnokon. 1982-ben a Szolnoki Városi Ügyészségen ügyészi kinevezést kapott, majd 1986-tól a legfőbb ügyész áthelyezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre. Először közigazgatási és magánjogi területen dolgozott, 1985-től büntető jogi bírósági másodfokú ügyintézésre kapott felhatalmazást, amelyet 1995-től mint csoportvezető látott el. 2001. szeptember 16-tól a büntetőjogi megyei főügyész-helyettes lett. Eddigi munkája elismeréseként két alkalommal vehette át a legfőbb ügyészi elismerő oklevelet, majd idén az ügyészség legnagyobb kitüntetését, a Kozma Sándor-díjat érdemelte ki. 2006 óta címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyészi címmel rendelkezik. Fő tevékenysége mellett tanít a Szegedi Tudományegyetemen, a Perfekt Szakközépiskolában és a jogi szakvizsga bizottság tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.