Közélet

Rotary-adomány a ferenceseknek

Rotary-adomány a ferenceseknek

2010. december 18., szombat
Rotary-adomány a ferenceseknek

Karácsonyi csomag a hajléktalanoknak

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club hagyományos karácsonyi találkozóján összegyűlt pénzadományt adták át a klub képviselői a ferences rendnek. A 260 ezer forintnak bizony jó helye lesz, hiszen a rend évek óta nemcsak ingyenkonyhát üzemeltet a hajléktalanoknak, hanem karácsony alkalmából egy csomaggal is meglepi az utcán élőket. A ferences rend nevében Kiss Didák atya vette át az adományt Farkas Andrástól, a Rotary Klub elnökétől, Bozsó Miklóstól, a klub titkárától és Havass Zoltántól. „Örülünk neki, mert ha mi nem kapunk, nem tudunk adni sem” – mondta Didák atya. „Rászorulunk az adományokra mi is, meg a hajléktalanok is, de ők még nálunk is jobban.” A ferencesek karácsony alkalmából hetven hajléktalannak készítettek csomagot, melynek összeállításában a hajléktalanszálló vezetője segített nekik. A csomagba egy pár meleg zoknit, közel ezer forint értékben készételkonzervet, valamint neskávét, lekvárt és egy pár füstölt kolbászt tettek.
„Rotariánus mindenki, aki elsősorban nem érvényesülni, hanem szolgálni akar, aki mást nem ütni, de megérteni akar, aki meg van győződve arról, hogy az építés több, mint a rombolás, az együttműködés több, mint a civakodás…” (Szent-Györgyi Albert)
A Rotary Klub képviselői megismerkedtek a hajléktalanok ellátásával, látogatást tettek a rend ingyenkonyháján, ahol a Karolina-iskolából megkapott, kimaradt ételt melegítik fel, és alkalmanként akár száz rászorulót is ellátnak. „Mindenkinek jut, akárhányan is jöjjenek” – mutatta be a konyhát Didák atya. „Ha kevesebb adag lenne, akkor konzervet melegítünk, vajas kenyeret kenünk. Senkinek nem kell sorban állnia, mi kiszolgáljuk őket, ha jelzik, hogy valamire szükségük van, odavisszük nekik. Ezt nagyon megbecsülik, hiszen így azt is érzik, ők is emberek, és ha csak esténként is, de kiszolgálják őket. Senkit sem küldünk el, csak azokat, akik hangoskodnának, vagy piszkálják a társaikat. A renitenseket egy időre kizárjuk az ellátásból.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.