Közélet

Demokrácia-központot avattak Temesváron

Demokrácia-központot avattak Temesváron

2010. december 31., péntek
Demokrácia-központot avattak Temesváron

A temesvári forradalom kezdetének helyszínén, a Belvárosi református templom épületében avatták fel a Temes megyei demokrácia-központot december 29-én. A központ komoly segítséget nyújt a magyar állampolgárság könnyített megszerzéséhez, amelyet az újonnan életbe lépő törvény értelmében 2011. januártól lehet kezdeményezni. A demokrácia-központ emellett különböző magyarságprogramok katalizátora is lesz.

A demokrácia-központot

Toró T. Tibor

, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető igazgatója,

Kása Zsolt

, az EMNT helyi elnöke és

Magyar Anna

országgyűlési képviselő, Csongrád megyei közgyűlési elnök nyitotta meg, és házigazdaként köszöntőt mondott

Fazakas Csaba

református esperes. Magyar Anna az esemény kapcsán az alábbiakat emelte ki: „Azért dolgozom, hogy gyakorlati lépések követhessék ezt a szimbolikus lehetőséget, hogy valóban egyként érezhesse magát magyarnak minden magyar, lakóhelyétől függetlenül. A közös jövő és a kapcsolatok építése különösen fontos a fiatalság körében. Csongrád megye közgyűlési elnökeként szeretném Ópusztaszert az átélhető nemzettudat helyszínévé fejleszteni, ahol otthonra lelhetnek a magyarok: fiatalok és idősebbek, bárhol is élnek magyarként szerte a világban.”

Az eseményről fényképes tudósítást közöl a nyugatijelen.com Pataki Zoltán tollából.

A hír elérhető az erdely.ma honlapon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.