Közélet

Szlovákiai választás: az MKP sikeresebben szerepelt a Hídnál

Szlovákiai választás: az MKP sikeresebben szerepelt a Hídnál

2010. november 28., vasárnap
Szlovákiai választás: az MKP sikeresebben szerepelt a Hídnál

Több mint 120 település élén MKP-s polgármester, mintegy hatvan élén pedig a Most-Híd színeiben indult polgármester fog állni – derül ki a szlovákiai önkormányzati választások vasárnap délelőtt rendelkezésre álló nem hivatalos eredményéből. A két párt által támogatott közös jelölt pedig több mint tucatnyi helyen szerzett polgármesteri tisztséget. Ugyanakkor mindkét párt különféle koalíciók tagjaként is támogatott jelölteket, akik polgármesteri tisztséget szereztek.

Általában elmondható, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a Csallóközben, a Most-Híd pedig a kelet-szlovákiai magyarok lakta régiókban szerepelt sikeresebben. A magyarok lakta városok közül a következő négy évben többek között Dunaszerdahelyen, Somorján, Nagymegyeren, Tornalján, Szepsiben lesz MKP-s polgármester. A legnagyobb felvidéki magyar városban, Révkomáromban a két magyar párt versengéséből végül

Anton Marek

független szlovák jelölt került ki győztesen. (Forrás:

index.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.