Közélet

Markó felülvizsgálná az RMDSZ kormányzati szerepvállalását

Markó felülvizsgálná az RMDSZ kormányzati szerepvállalását

2010. november 6., szombat
Markó felülvizsgálná az RMDSZ kormányzati szerepvállalását

Logikus lépés lenne felmondani a kormánykoalícióban való részvételt – nyilatkozta Frunda György szenátor, miután a román Alkotmánybíróság a tanügyi kerettörvény törvényerőre emelését alkotmányellenesnek nyilvánította – olvasható az Erdély.ma hírportálon.

A Boc-kabinet felelősségvállalással kívánta bevezetni a sokat vitatott törvénycsomagot, amelynek elfogadását az RMDSZ a jelenlegi kormány egyik legfontosabb sikereként értékelt kisebbségi szempontból.

Markó Béla

az alkotmánybírósági döntés után úgy nyilatkozott, felül kell vizsgálni az RMDSZ kormányzati szerepvállalását. A szövetségi elnök ugyanakkor visszautasította, hogy a demokrata párti képviselők közül többen üdvözölték az Alkotmánybíróság döntését. Azt, hogy a kerettörvény mégsem lép hatályba, nem az ellenzék sikereként, hanem a kormányzat kudarcaként értékelte Markó.

Frunda György

, aki az utóbbi hónapokban többször fogalmazott meg az RMDSZ-en belül kritikai észrevételeket, megerősítette: nem megalapozott a koalíciós részvétel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.