Közélet

Amerika figyel minket

Amerika figyel minket

2010. november 19., péntek
Amerika figyel minket

Gyanús elemekről, kétes emberekről, rizikós tüntetésekről készít az USA nagykövetsége feljegyzéseket több európai államban is, amiért északon törvénysértéssel vádolják a „szabadság hazáját”. Hasonló nyilvántartási program keretében a budapesti amerikai nagykövetség emberei is rajtunk tartják a szemüket. A követség azt mondja, ezzel nem ejtenek csorbát a magyar törvényeken. A belügy állítása szerint erről mit sem tudott, így a reakciójuk még nem világos.

Az origo információja szerint a Belügyminisztériumnak fogalma sem volt, mi zajlik a fővárosban, de elmondták, hogy ez nem az ő hatáskörük. "A Magyar Köztársaság köteles biztosítani a területén működő diplomáciai képviseletek védelmét, de e feladatot nem a Külügyminisztérium végzi. Ezáltal arról sincs tudomásunk, hogy az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége milyen jellegű intézkedéseket vezetett be a magyar hatóságok által nyújtott védelem kiegészítésére, illetve hogy ezekről az intézkedésekről egyeztetett-e az illetékes hatóságokkal" - írta a minisztérium sajtóosztálya.

További részletek ITT.

(Forrás:

origo.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.