Közélet

Orbán: Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni

Orbán: Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni

2010. október 29., péntek
Orbán: Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni

Orbán Viktor kiáll a magas végkielégítéseket sújtó adó és az Alkotmánybíróság jogkörének megváltoztatása mellett. A miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta: nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütköznek - olvasható a HírTV honlapján.

Orbán Viktor elmondta: az emberek igazságérzete szerint a jövőben nem lehet elfogadhatatlan mértékű végkielégítéseket kifizetni, ráadásul olyanoknak is, akik felelősek az ország tönkretételéért. A miniszterelnök úgy fogalmazott: az Alkotmánybíróság nem tehet mást, minthogy a régi, ideiglenes alkotmány alapján minősíti a kormány indítványait. A miniszterelnök szerint és az új alkotmány elfogadásáig még számítani kell ilyen konfliktusokra, de amikor jövő tavasszal új alkotmánya lesz az országnak, megszűnnek majd az ehhez hasonló összeütközések. További részletek

a HírTV honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.