Közélet

Kizárólag írásban lehet mozgóurnát kérni

Kizárólag írásban lehet mozgóurnát kérni

2010. október 3., vasárnap
Kizárólag írásban lehet mozgóurnát kérni

A beteg vagy mozgásában korlátozott választópolgárok vasárnap már csak írásban kérhetnek mozgóurnát a szavazatszámláló bizottságtól. Azokat a választókat, akik mozgóurnát igényeltek, a szavazatszámláló bizottság két tagja keresi fel - tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

A szavazatszámláló bizottság a mozgóurnát kérőkről nyilvántartást vezet, amelyet a testület tagjai magukkal visznek. A mozgóurna helyszínre vitelét úgy kell megszervezni, hogy eközben a szavazókörben dolgozó szavazatszámláló bizottság határozatképes maradjon. A szavazóhelyiségben történő szavazást a mozgóurna kivitele ugyanis nem akadályozhatja, a szavazásnak folyamatosnak kell lennie. Fontos előírás, hogy a szavazatszámláló bizottság mozgóurnás szavazást lebonyolító tagjai csak azoknak biztosíthatják a mozgóurnás szavazást, akiket a bizottság a mozgóurnát kérők nyilvántartásába felvett. További részleteket a

Magyar Nemzet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.