Közélet

Így kampányoltok ti VI.: Botka kitörölt MSZP-s múltja

Így kampányoltok ti VI.: Botka kitörölt MSZP-s múltja

2010. október 2., szombat
Így kampányoltok ti VI.: Botka kitörölt MSZP-s múltja
Az MSZP egyik húzóneve, Botka László ha nyer az önkormányzati választásokon a történelmi mélyponton lévő szocialistáknál akár potenciális miniszterelnök-jelölt is lehet négy év múlva. Épp ezért nézhetik el neki harcostársai, hogy még a karrierjét elindító közösséget, a pártját, az MSZP-t is megtagadja. A 2006-os kampányfüzetének önéletrajz rovatában kiemelten szerepelteti a pártsikereit, funkcióit, míg a 2010-es füzetben ezeket már kiretusáltatta. Retusálásban már van rutinja Botkának, hiszen az országgyűlési választások előtt a bukott Gyurcsánnyal készült közös fotóját vetette ki egy középiskolásoknak szánt önkormányzati kötet új kiadásából. Polgármesterünk tehát nem először kacérkodik az árulással, ám ahogy az origo internetes portálnak elmondta, nem menekül minden MSZP-re emlékeztető színtől, szimbólumtól, nem arról van szó, hogy szégyellné a népszerűségéből rengeteget veszítő pártját, hanem most Szegedre koncentrál, és például azért kék a 2010-es kampánykiadványa is, mert kék a város egyik színe, és erre akar utalni a hirdetésekkel is, hiszen ez a választás a helyi dolgokról szól. Mi a füzeteket kinyitva az önéletrajzot is összehasonlítottuk, és míg a 2006-os helyhatsági választásokon büszkén beszél az MSZP-ben felfelé ívelő karrierjéről, addig a mostani életútját bemutató oldalon egyszer sem olvasható az MSZP név, egy szót sem ír a pártban elért sikereiről.

Idézet Botka László 2006-os önéletrajzának MSZP-ben elért sikereit bemutató részéből:

„1991-ben belépett az MSZP-be. 1992 és 1994 között az ifjúsági tagozat elnöke, és a párt országos választmányának tagja. 1992-től az MSZP szegedi elnökségének tagja, és a Baloldali Ifjúsági Társulás szegedi szervezetének tiszteletbeli elnöke. 1998. decemberében az MSZP szegedi, 2000. októberében Csongrád megyei elnökévé választották. A 2004 nyár végi tisztújítás során megerősítették megyei pártelnöki posztján.”

Idézet Botka László 2010-es önéletrajzának MSZP-ben elért sikereit bemutató részéből:

„…” A 2006-ban meglévő „MSZP-s” bekezdés teljesen eltűnt a füzetből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.