Közélet

Botka panasszal fenyeget – újabb kereskedői nyílt levél

Botka panasszal fenyeget – újabb kereskedői nyílt levél

2010. október 13., szerda
Botka panasszal fenyeget – újabb kereskedői nyílt levél

A Mars téri kereskedők ismét nyílt levelet küldtek szerkesztőségünkbe, melyet Petykó Zoltánnak címeztek, s a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjét tájékoztatják a piac területlét érintő perekről, ugyanis Botka László a helyi napilap hasábjain üzent, hogy ha nem kap támogatást az Európai Bizottsághoz fordul majd, hiszen a tulajdonlapon nincs feljegyezve, hogy per alatt állna a terület.

Tisztelt Petykó Zoltán Úr!

A szegedi Mars téri rekonstrukcióval és annak finanszírozásával kapcsolatban az alábbiakat kívánjuk tájékoztatásul közölni. Az október 13-án megjelent Délmagyarország című napilapból értesültünk arról, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere,

Botka László Úr levelet intézett Önhöz, az NFÜ Elnökéhez, amelyben a Szeged Mars téri rekonstrukció EU-s finanszírozásának felfüggesztése ügyében érdeklődik, s annak valós hátteréről. A cikkben Botka László megjegyzi, hogy az ügyben tárgyalt kereskedői pavilonok nem szerepelnek a szegedi Mars tér tulajdoni lapján, majd nyilatkozatát azzal zárja, hogy amennyiben az NFÜ által nem kerül kifizetésre a város által igényelt pénzösszeg, úgy az Európai Bizottsághoz fog fordulni jogorvoslatért. Mivel közöttünk és a szegedi polgármester között eddig egyetlen közvetlen találkozási lehetőség sem valósult meg, és nézeteinket az önkormányzat rendre figyelmen kívül hagyja, engedje meg, hogy tájékoztassuk Önt – bár ezt már minden fórumon kinyilvánítottuk – a tárgyalt peres folyamat fontos momentumáról. Jelen helyzetben, az illetékes, ügyben eljáró bíróságon keresetünk a pavilonok eredeti állapotának visszaállítására, és az épületeinknek, a keletkezésük óta fennálló (1960-as évek) földhasználati jogának megállapítására vonatkozik. A beruházást tekintve, ez a kérelmünk, a pályázati zsargont használva ún. „IGÉNY”-nek minősül, mivel az újjáépített nagycsarnok, az üzleteink eredeti helyein épült fel, s közben – tudvalévő, hiszen országos üggyé vált – pavilonjaink egy éjszaka alatt, jogalap nélkül, az önkormányzat által, ledózerolásra kerültek. Fentiek figyelembe vételét kérjük. Köszönjük.

Szeged, 2010. október 13.

Szegedi Mars téri kereskedők

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.