Közélet

Az ügyészség hamarosan vádat emel Szilvásyék ellen

Az ügyészség hamarosan vádat emel Szilvásyék ellen

2010. október 14., csütörtök
Az ügyészség hamarosan vádat emel Szilvásyék ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel az úgynevezett lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF-elnök, Herényi Károly korábbi demokrata fórumos frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista országgyűlési képviselő ellen – értesült a Magyar Nemzet.

Befejezte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a CD-ügyként is ismert büntetőeljárás érdemi nyomozását – tudta meg a Magyar Nemzet. Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője kérdéseinkre közölte, a nyomozás lezárása után a gyanúsítottakkal és védőikkel ismertetik az eljárás iratait, majd az ügy a vádelőkészítés szakaszába lép. Az ügyészség szerint Dávid Ibolya és Herényi Károly egy, a titkosszolgálat által rögzített, majd kiszivárogtatott hangfelvétel segítségével követte el a kényszerítés bűntettét. További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.