Közélet

Hétfő estétől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

Hétfő estétől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

2010. szeptember 11., szombat
Hétfő estétől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

Szeptember 13-án, hétfő este várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében fokozatosan visszaáll a forgalmi rend a csomópontépítés előtti állapotba - tájékoztat a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. sajtóközleménye.

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója szeptember 13-án, hétfő estétől a tervek szerint fokozatosan több forgalmirend-változást von maga után Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópontjában a vágányépítés újabb szakaszát kezdi el a kivitelező. Hétfő este az ideiglenes körforgalom helyén visszaállítják a sávokat; a terelések korábbi rendje érvényes. Ezt azt jelenti, hogy a nagykörút külső részén két sávban, a belsőn továbbra is a háromból két sávot használhatnak a közlekedők. A gyalogátkelőket visszahelyezik eredeti helyükre. A jelzőlámpák átmenetileg nem működnek. A kereszteződésben kedden és szerdán nap közben rendőri irányítás mellett haladhat a forgalom minden irányban. A jelzőlámpákat várhatóan csütörtökön kapcsolják vissza. A 3-as villamosvonal többi részén a korábban kijelölt terelőútvonalak érvényesek. A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig Európai Uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felső vezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektet. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épül. Megújul a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cserélnek. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.