Közélet

Fogyatékkal élők a kamera túloldalán

Fogyatékkal élők a kamera túloldalán

2010. szeptember 21., kedd
Fogyatékkal élők a kamera túloldalán

Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány EU-támogatással elindította a „Tanuljunk Egymástól” programját. A program megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereknek térítésmentesen biztosít Mozgóképgyártó OKJ-s képzést.

A toborzás egész nyáron tartott. A jelentkezők az ország bármely részéről érkezhettek és nem volt megkötés sem a fogyatékosságuk jellegére sem az életkorukra. A hallgatók összetétele éppen ezért sokszínű. A legfiatalabb hallgató huszonegy éves, a legidősebb ötvenöt. Érkezett jelentkező Csákvárról, Somogysárdról, Kaposfüredről, Debrecenből, Nagyszénásról, Budapestről. Van köztük kerekesszékes, hallássérült, idegrendszeri problémával küzdő és autista. A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program segítségével valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek abban, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Részben az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Magyarországon egy fogyatékkal élő ember fogyatékosságának mértékétől függetlenül, szinte minden esetben segítségre van utalva. A társadalmi környezet közömbössége és a ténylegesen akadálymentesített környezet alacsony szintje nem azt támogatja, hogy önellátó életet élhessenek. Ez a program más szemléletű. Az EU-s támogatást (TÁMOP-5.5.4.) nyert „Tanuljunk egymástól” projekt speciálisan kidolgozott oktatási tematikával, megfelelően akadálymentesített helyszínnel fogadja a jelentkezőket. Nemcsak elméleti oktatásban részesülnek a hallgatók, hanem gyakorlati képzésben is. A program felelősségvállalása abban is megmutatkozik, hogy a legsikeresebb diákoknak munkalehetőséget kínál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.