Közélet

Elégtételt vár a vásárhelyi kórház

Elégtételt vár a vásárhelyi kórház

2010. szeptember 16., csütörtök
Elégtételt vár a vásárhelyi kórház

Bocsánatkérést, valamint szakmai és anyagi kártérítést vár a kormánytól a helyi kórház ágyszámának csökkentése miatt a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

A kormány az egészségügyi ellátórendszer átalakítása során minden szakmai alapot nélkülözve építette le a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetet, korlátozva, megsértve ezzel a város és a térség lakosainak az egészséges élethez és a megfelelő egészségügyi ellátáshoz fűződő alapvető jogait - áll az önkormányzat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. A hódmezővásárhelyi önkormányzat az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet minden betege és az intézmény ellátási körzetében élő minden polgár nevében arra kéri Magyarország kormányát, hogy ismerje el hibáját, és mindenekelőtt kérjen bocsánatot a hódmezővásárhelyi polgároktól, továbbá kövesse meg mindazokat, akiket az egészségügyi ellátórendszer átalakítása során hátrányosan megkülönböztetett, megkárosított. Az erkölcsi elégtétel mellett a legnehezebb időszakban is rendületlenül hivatását teljesítő, a térség betegeit szolgáló Erzsébet Kórházat szakmai és anyagi kártérítés illeti meg. „2010 áprilisától a magyar polgárok akaratából hazánknak felelős kormánya van, amely nem az emberek ellen, hanem értük dolgozik. Bízunk abban, hogy tiltakozásunknak, a jog- és méltánytalanság ellen vívott évek óta tartó küzdelmünknek a Magyar Köztársaság törvényeit és a magyar polgárok alkotmányos jogait, emberi méltóságát védő kormány nem ellenfele, hanem támogatója lesz, és igazságot szolgáltat minden hódmezővásárhelyi polgárnak” - áll a közleményben. Az egészségügyi szerkezetátalakítás során a hódmezővásárhelyi kórház aktív ágyainak 63 százalékát vesztette el, és több osztálya is megszűnt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.