Közélet

Csökkent a fizetés – Simor panaszkodott az EU-nak?

Csökkent a fizetés – Simor panaszkodott az EU-nak?

2010. szeptember 8., szerda
Csökkent a fizetés – Simor panaszkodott az EU-nak?

Levelet írt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az Európai Unió központi szerveihez, amelyben azt kifogásolta, hogy kétmillió forintra csökkentették fizetését - értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint e dokumentum is közrejátszhatott az Európai Bizottság minapi megkeresésében, amelyben magyarázatot kérnek arra, miért változtatta meg a kormány a jegybankelnök munkájának díjazását. Egyes szakértők szerint peres eljárás indulhat Magyarország ellen a témában, igaz, a brüsszeli megkeresésben csak halvány utalás szerepel a kérdés jogi útra tereléséről. A Magyar Nemzet érdeklődésére az MNB sajtóosztályán tagadták, hogy

Simor András

levélben az Európai Bizottsághoz fordult volna, ugyanakkor nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy az Európai Központi Banknak (EKB) írt-e levelet a jegybankelnök. A Magyar Nemzet által megkérdezett

Lóránt Károly

közgazdász labancmentalitásnak nevezte azt az esetet, ha Simor András valóban az EU-hoz fordult fizetésének védelme érdekében. A szakember szerint a jegybankelnök javadalmazásába nem szólhat bele az Európai Unió. További részleteket a Magyar Nemzet szerdai számában olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.