Közélet

Bemutatta 50 oldalas szegedi programját az LMP

Bemutatta 50 oldalas szegedi programját az LMP

2010. szeptember 28., kedd
Bemutatta 50 oldalas szegedi programját az LMP

Jelképesen az Információszabadság Világnapján mutatta be városi programját az LMP. Minden Szegeden listát állító pártnak nyilvánosságra kellene hoznia programját annak érdekében, hogy a választópolgárok tudják, hogy kire és mire szavaznak október 3-án – hangsúlyozta Málovics György a Dugonics téren tartott sajtótájékoztatón.

„Kezdeményezések egy demokratikusabb, szolidárisabb és fenntarthatóbb Szegedért”

– ez a címe a Lehet Más a Politika (LMP) szegedi programjának, mely közel ötvenoldalas kiadvány több témakörre bontva elemzi a párt legfontosabb szegedi célkitűzéseit. „Szórólapok, szlogenek és ígéretek vannak, de megalapozott, adatokkal alátámasztott program sajnos nincsen a többi párt részéről” – jelentette ki

Málovics György

képviselőjelölt. Fenntarthatóság, társadalmi igazságosság és a részvételiség a három alappillére a kedden bemutatott programnak. A párt kompenzációs listáját vezető

Szentistványi István

szerint ahhoz, hogy egy fenntartható és befogadó társadalomban és városban élhessenek a szegediek, elengedhetetlen, hogy a részvételi demokrácia megerősödjön. „Fontos, hogy a fékeknek és a kontrollnak olyan szerepe legyen egy város életében, mely biztosítja, hogy a különböző intézkedések és fejlesztések a lakosok többségének az érdekeit szolgálják” – emelte ki.

Szabó Dániel

LMP-s képviselőjelölt kifejtette, hogy a helyi gazdaság kérdéseivel komplexen foglalkozik programjuk, konkrét lépéseket tartalmaz a munkahelyteremtéssel kapcsolatban, mely más pártoknál szerinte csak szlogenszerűen szerepel. Az LMP a környékbeli mezőgazdaság és a helyi piacok összefüggését is elemzi többek között, szorgalmazza továbbá a geotermikus energia szélesebb körű felhasználását.

A párt a „zöld értékekre” is nagy hangsúlyt fektet – erről már

Margóczi Katalin

beszélt a sajtótájékoztatón. A jelölt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat eddig nem fordított kellő figyelmet a Szeged bel- és külterületén található természeti területek kezelésére és hasznosítására. A legfontosabb kincse a városnak a Tisza, melynek partján biztosítani kell, hogy megfelelő körülmények között sétálhassanak, fürödhessenek a lakosok és ideérkezők. Céljuk továbbá, hogy az önkormányzat biztosítsa a terület közösségi célú használatát, vagyis ne engedje „kiprivatizálni” a Tisza-partot.

Az LMP szegedi programja ITT tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.