Közélet

Mozgalom a kettős állampolgárság felvételéért

Mozgalom a kettős állampolgárság felvételéért

2010. augusztus 11., szerda
Mozgalom a kettős állampolgárság felvételéért

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) üdvözli a bejelentést, hogy Orbán Viktor szombaton a Vajdaságba látogat. Magyarország miniszterelnökének látogatása jó alkalom lehet arra, hogy a magyar pártok és a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) közös kezdeményezést jelentsenek be, azzal a céllal, hogy az év végéig a vajdasági magyarok legalább fele jelentkezzen kettős állampolgárságért – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

A mozgalom megindításának hármas haszna lehet. A legfontosabb, hogy a vajdasági magyarok között – a szórványban különösen – megerősödjön a felismerés, hogy a magyar nemzethez tartozni érték, s a nemzet felemelkedésében részt venni az önbecsülés megnövekedésével jár. Másodszor, a magyar állampolgárság felvétele, nemcsak érzelmi téren távlatokat nyit. Rajta keresztül út nyílik Európa felé. Harmadszor, a határon túli magyarok kérelmeinek beérkezésével és kedvező elbírálásával párhuzamosan az egyéni esélyek megnövekedése mellett, kézzelfogható jelentést kap a nemzeti integráció folyamata, és reális út nyílik a magyarokat nyomasztó trianoni trauma meghaladására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.