Közélet

Részönkormányzatot kaphat Szentmihálytelek

Részönkormányzatot kaphat Szentmihálytelek

2010. augusztus 27., péntek
Részönkormányzatot kaphat Szentmihálytelek

Szentmihályteleken tartott lakossági fórumot a választókerület fideszes képviselőjelöltje. Nógrádi Tibor számos felvetést kapott a résztvevőktől a városrész aktuális vagy régóta húzódó problémáiról és jövőjével kapcsolatban. A csütörtök esti rendezvényen részt vett és válaszolt a kérdésekre B. Nagy László, a jobboldal polgármesterjelöltje is.

A polgármesterjelölt új, az eddigitől gyökeresen különböző gazdaságpolitikát és vezetési stílust ígért.

B. Nagy László

szerint a városból 4-5 ezer munkahely hiányzik, melyek megteremtését a termelő és feldolgozó tevékenységet végző vállalkozások körében kell megteremteni a jelenlegi, főként kereskedelmi és multinacionális cégekre támaszkodó önkormányzati gyakorlattal szemben. „A munkával szerzett jövedelem értéke és megbecsülése a rendszerváltás óta eltelt évek alatt jóval kisebb lett, mint azé a pénzé, amihez spekulációval, ügyeskedéssel jutott valaki – és ezalatt felnőtt egy nemzedék, amely ezt a mintát tartja követendőnek. Ezen is változtatnunk kell!” – fogalmazott B. Nagy.

Nógrádi Tibor

a jelenlévők kérdéseire válaszolva kiemelte, hogy a Fidesz nagyobb mértékben számít a városban élők véleményére az önkormányzat döntéseivel kapcsolatban, ezért több más jobboldali képviselőjelölttel együtt szorgalmazni fogják újabb részönkormányzatok felállítását. Nógrádi elmondta, jóval hatékonyabban lehet képviselni egy-egy városrész érdekeit, ha a képviselő számíthat az ott élők tanácsadó, véleményező testületére: „Ne a képviselő határozza meg a helyi prioritásokat, hanem a helyiek adják meg az iránymutatást számára!” Nógrádi többször hangsúlyozta a közösségek fontosságát és megtartó erejét. Ennek jegyében a jelenlévőkkel egyetértve ős is szorgalmazza a bezárt szentmihályi iskola mielőbbi újraindítását, valamint közösen tervezik a helyi labdarúgás felélesztését is. A fórumon szóba kerültek még az anyaotthon kérdése, a Szegedre vezető út hiányzó felfestése, a Holt-Tisza rehabilitációja, egy tervezett tájház kialakítása, valamint az a korábbi – azóta elvetett – elképzelés is, mely szerint a Cserepes soron felszámolt cigánysor lakóit Szentmihályra telepítették volna. Nógrádi Tibor ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén heti rendszerességgel látogatja majd a városrészt és igyekszik minél több személyes kapcsolatot kialakítani az itt élőkkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.