Közélet

Összefogás Botkáért – egy újravarrt civil ruha?

Összefogás Botkáért – egy újravarrt civil ruha?

2010. augusztus 10., kedd
Összefogás Botkáért – egy újravarrt civil ruha?
Az MSZP felismerte, hogy soha nem látott erkölcsi fertőbe sodorta magát 8 év alatt, melyből csak úgy segítheti felszínre „nagyembereit” az önkormányzati választáson, ha megengedi polgármester-jelöltjeinek, hogy letöröljék magukról a szegfűs pártlogót. Botka László is így tesz majd, információink szerint egy nemrég alakult civil szervezet lesz a fő támogatója a szocialisták megyei elnökének. "Elképzelhető, hogy a szocialisták néhány polgármesterjelöltje nem használja majd kampányában az MSZP logóját. Ez azonban nem azt jelenti, hogy szégyellnék pártjukat" – jelentette be nemrég Szanyi Tibor, a szocialisták országos kampányfőnöke az InfoRádiónak. Nos, neve elhallgatását kérő városházi informátorunk úgy tudja, Botka László szegedi polgármester az egyike azoknak a nagyhatalmú szocialista politikusoknak, akik élnek az engedménnyel, és egy függetlenséget hangsúlyozó szervezet mögé bújva veszik fel a küzdelmet az októberi önkormányzati választásokon és az azt megelőző kampány során.

A leporolt jelmez

Az informátor szerint nem véletlen az, hogy a semmiből közel két hónappal ezelőtt feltűnt egy baloldali civileket tömörítő egyesület, élükön az MSZP kampányarcával, Székhelyi Józseffel, s amely ugyan azt a nevet viseli, melynek képviseletében 2002-ben egyszer már győzni tudott Botka. Az Összefogás Szegedért Egyesület megalakulása után néhány nappal már egy impozáns honlapot működtetett, később egész Szegedet lefedő szórólapozásba kezdett, s az addig függetlenségét hangoztató tömörülés alig néhány hét elteltével be is jelentette, hogy az önkormányzati választásokon Botka László támogatására szólítja fel híveit. Információink szerint a 2002-ben bevált receptből kívánnak ismét főzni a városházán, s a kínossá vált MSZP-logót elkerülve, civil támogatással indul majd a szocialista párt megyei elnöke polgármesteri pozíciójának megvédéséért. Informátorunk úgy tudja, készülnek már azok a kampányelemek, amelyek az Összefogás Szegedért és a Szabad Város Egyesület (ex-SZDSZ-frakció – a szerk.) támogatását felmutatva segítenek majd civil ruhát ölteni a szocialista jelöltre, érzékeltetve ezzel egy szélesebb támogatottságot. Városházi forrásunk szerint egy sajtótájékoztatón hamarosan be is jelentik az új frigyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.