Közélet

Kézilabdások és színészek gyűjtenek a gyerekeknek

Kézilabdások és színészek gyűjtenek a gyerekeknek

2010. augusztus 30., hétfő
Kézilabdások és színészek gyűjtenek a gyerekeknek

A Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek” szegedi figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót rendez augusztus 31-én 13 órakor a Dugonics téren, ahol a Pick Szeged kézilabdázói és a Szegedi Nemzeti Színház művészei személyesen hívják fel a lakosság figyelmét az adománygyűjtés fontosságára.

Az éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. A nyári szünetben csak egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani a gyermekek élelmezését. A válság miatt azonban jelentősen visszaesett az egyéni adományok száma, a módosult adózási szabályok pedig a céges adományokat csökkentették. Ezért szervezi jelenlegi akcióját a Gyermekétkeztetési Alapítvány a Szegedi Önkormányzattal együttműködve 100 rászoruló családnak oszt élelmiszert. A Szegedi Nemzeti Színház művészei, többek között

Szonda Éva, Vajda Júlia, Altorjay Tamás, Cseh Antal, Kelemen Zoltán, Réti Attila

személyesen toboroznak adakozókat Szeged belvárosában. Az adakozni szándékozók a művészeknek adhatják át pénzadományaikat, vagy a Dugonics téren felállított urnában helyezhetik el azt.

Program

13.00-13.05 A Gyermekétkeztetési Alapítvány köszönti Botka László, Polgármester urat, valamint a Szegedi Nemzeti Színház művészeit és a Pick Szeged kézilabdázóit 13.05-13.45 Adománygyűjtés a közreműködő művészekkel Csomagok osztása 100 rászoruló családnak 13.45- 14.00 Pénz, élelem átadása az önkormányzatnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.