Közélet

Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban

Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban

2010. augusztus 25., szerda
Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban

Ivica Dačić szerb belügyminiszter és Egeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke kedden elégedettségüket fejezték ki a nemzeti indíttatású incidensek 25 százalékos csökkenése miatt, közölte a szerb belügyminisztériumra hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.

A két tisztségviselő a belgrádi találkozójukon kiemelte, a vajdasági etnikai incidensek száma jelentősen csökkent, s közös érdek, hogy Szerbia valamennyi polgára biztonságban éljen egyenrangú polgárként. A vajdasági házelnök szerint a kedvező tendenciához hozzájárult a hatékony és sikeres együttműködés, valamint azok a programok és akciók, amelyeket közösen valósít meg a tartományi képviselőház és a belügyminisztérium. A belügyminiszter kiemelte, a minisztérium érdekelt abban, hogy a kisebbségek tagjai minél nagyobb számban jelentkezzenek a belügyminisztériumban munkára, s sikeresen folytatódjon a már eddig is eredményes nyelvtanítás azoknak a rendőröknek a számára, akik vegyes nemzetiségű helyen dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.