Közélet

Megyei listák: legalább 1718 ajánlás kell

Megyei listák: legalább 1718 ajánlás kell

2010. augusztus 6., péntek
Megyei listák: legalább 1718 ajánlás kell

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény értelmében a megyei választókerületben listát állíthat az a jelölő szervezet, amely a megye településeinek – ide nem értve a megyei jogú városokat – választópolgárai legalább 1%-ának érvényes ajánlását összegyűjtötte. Azok a jelölő szervezetek, amelyek a megye településeinek – ide nem értve a megyei jogú városokat – választópolgárai legalább 1%-ának, de legkevesebb 2000 választópolgár ajánlását összegyűjtötték, közös megyei listát állíthatnak.

A Területi Választási Iroda vezetője közzétette a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát az alábbiak szerint: Csongrád megye választópolgár-száma – a megyei jogú városok nélkül – 171.835 fő. A megyei lista állításához szükséges érvényes ajánlások száma: 1718 darab, közös megyei lista állításához a közös érvényes ajánlások száma: 2000 darab - tudtuk meg Kovalcsik Andrea megyei főjegyző, a Területi Választási Iroda vezetőjének sajtóközleményéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.