Közélet

Volt is, meg nem is a „Botka-keresztelő”?

Volt is, meg nem is a „Botka-keresztelő”?

2010. július 12., hétfő
Volt is, meg nem is a „Botka-keresztelő”?

A Reök-palota előtti teret még áprilisban „keresztelte át” két városvédő Botka László téré, kifejezve ezzel kritikájukat a várospolitikával szemben. A rendőrség eljárást kezdeményezett ifj. Szilágyi Árpád ellen, aki most egy nyílt levelet küldött szerkesztőségünkbe, hogy az ügy újabb fejleményéről – a makói jegyző határozata ellen emelt kifogásáról – tájékoztasson. A levelet alább olvashatják.

Tisztelt Címzetes Főjegyző Úrhölgy!

Alulírott Szilágyi Árpád Levente <...> Makó Város Jegyzőjének 2010. június 9-én kelt 1/424-6/2010/VII. ügyiratszámú

határozata ellen KIFOGÁSSAL élek, okát és célját az alábbiakban közlöm:

Megítélésem szerint a tényállás nem kellő alapossággal lett tisztázva, hiszen a feljelentés (Szegedi Rendőrkapitányság 06010/50678/2010/id.) alapját képező szegedi Szabálysértési Csoport helyszíni szemlén tett azon megállapítása, mely szerint „a Tisza Lajos krt. és a Somogyi utca sarkán álló épület falán a névtáblát megváltoztatták, a meglévő utcanév- és névmagyarázó- táblára ragasztottak rá a papír alapon készült ’Dr. Botka László tér’ és a ’Legnagyobb Városképromboló (2002-2010)’ feliratot” nem áll fenn, lévén hogy Szeged Megyei Jogú Város helyrajza szerint a Tisza Lajos körútnak és a Somogyi utcának nincs közös sarka, kereszteződése, találkozási pontja. Mivel a jelentésben és az önök határozatának indoklásában többször is jelölt földrajzi hely nem létezik, ott épület nem állhat, így azon semminemű táblát nem tehettem olvashatatlanná. A fenti tények tükrében kérem Öntől a cselekmény pontos helyének megállapítását.

Szilágyi Árpád Levente

Felkerestük a makói jegyzőséget, hogy érdeklődjünk arról, milyen további ügymenet várható akkor, ha a fent említett határozatban megjelölt földrajzi hely nem létezik. Az irodától azt a választ kaptuk, hogy valóban érkezett hozzájuk kifogással élés, de folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.