Közélet

Tusványos: magyarok a 21. században

Tusványos: magyarok a 21. században

2010. július 24., szombat
Tusványos: magyarok a 21. században

Válságba került a nyugati típusú kapitalizmus, az a felfogás, hogy a kapitalizmus majd elhozza a jólétet, az állam pedig tartsa távol magát a gazdaságtól - fejtette ki szombaton Tusnádfürdőn Orbán Viktor. A miniszterelnök a 21. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) pódiumán tartott előadásában beszélt a magyarok 21. századi általános helyzetéről, jövőjéről is - írja az InfoRádió.

Orbán

szerint annak a rendszernek a válságáról van szó, amelyben a spekulatív értékmozgások előnybe kerültek a munkával szemben. Olyan berendezkedést akarunk felépíteni Magyarországon, amelyben a tisztességes, becsületes ember jobban járjon, mint az, aki nem tartja be a törvényeket - így a miniszterelnök. A román-magyar megbékélés a közép-európai térség egyik fő pillére - jelentette ki Tusnádfürdőn

Traian Basescu

. A román államfő Közép-Európa jelentőségéről szólva kifejtette: a legfontosabb egy adott térség belső egyensúlya, illetve a két vagy több térség közötti egyensúly.

További részletek az InfoRádió honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.