Közélet

Szlovákiában nincs tisztogatás a közszolgálati rádió és televízió élén

Szlovákiában nincs tisztogatás a közszolgálati rádió és televízió élén

2010. július 31., szombat
Szlovákiában nincs tisztogatás a közszolgálati rádió és televízió élén

Nem a vezérigazgató leváltásával akarja megoldani a közrádió és köztévé gondjait Daniel Krajcer kulturális miniszter, hanem komplex módon, tehát a finanszírozás, a tartalom és a sugárzási terjedelem megváltoztatásával –adja hírül a Felvidék Ma hírportál.

Egyelőre még a miniszter sem tudja, mikor kezdődnek a változások. A koncepció

Krajcer

szerint gyorsan elkészülhet, a részletes szabályozás azonban akár éveket is igénybe vehet, ha minden alaposan meg akarnak vitatni. A kormány programnyilatkozata tartalmazza az üzembentartási díj eltörlését, a költségvetési finanszírozást, az új törvényi keretek kialakítását, illetve a sajtótörvény módosítását, elsősorban a válaszadási jog eltörlését. A kormányprogram nagy súlyt fektet a kulturális örökség megmentésére, a múzeumok, képtárak, könyvtárak fejlesztésére, illetve Kassa város európai fővárosi programjának finanszírozására. A minisztérium átalakítja a kulturális támogatási rendszert is. Ki akarja vonni a különböző érdekcsoportok felügyelete alól a programtámogatásokat, és alapítványi keretek között kívánja a forrásokat – átlátható módon – elosztani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.