Közélet

Sziksóstó – „mesefürdő” az erdőben

Sziksóstó – „mesefürdő” az erdőben

2010. július 14., szerda
Sziksóstó – „mesefürdő” az erdőben
A Szegedtől nem egészen 10 kilométerre, Dorozsma határában fekvő Sziksósfürdő Strand és Kemping a helyiek egyik legkedveltebb fürdőhelye. Sikere talán az egyszerűségében s hagyományos miliőjében rejlik: a 75x75 méteres fürdőtó és nyugodt környezete, homokos partja, természetes vize ideális kikapcsolódást nyújt nyáron. Lehetőség nyílik sátorozásra, vagy faházak bérlésére is. Sziksóstó, azaz közismertebb nevén „Sziki”, az elmúlt években megállíthatatlanul fejlődik. Gömöri Csilla, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője lapunknak elmondta: „Tavaly sikerült két nagy csúszdát a medencéhez telepíteni, a termálfürdő lebontásával pedig az onnan kikerült nyakzuhanyokat is beépítették.” Hozzátette, új napozóágyakat vásároltak, van már minigolf-pálya, valamint a Csú-Sziki kalandpark is megkezdte működését. Bár utóbbit nem a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, de a szolgáltatás színvonalát mindenképp emeli. Idén sajnos júliusig nem igazán kedvezett az időjárás a strandolásnak, de Sziksóstón a rossz idő ellenére is találkozhattunk sátrazó egyetemistákkal, pihenni vágyó házaspárokkal vagy szórakozó fiatalokkal. Gömöri Csilla szerint a kemping tavaszi foglalásai megfelelők voltak, jó kihasználtsággal működött. Azonban hozzátette, a „strand és a bevétel szempontjából szinte értékelhetetlen volt az előző két hónap” és elmaradt haszon is van ebből adódóan.

Szórakozás így is, úgy is

Júliussal viszont úgy néz ki, beköszöntött a kánikulaszezon. Mikor hétvégén tettünk egy sétát a strandon, vidáman fürdőző családokba, szünidejüket „elpancsaló” fiatalokba botlottunk, de voltak szép számmal középkorú és idősebb emberek is. A büfé előtt egy 15 fős baráti társaságba botlottunk. Elég otthonosan érezték magukat, grilleztek, miközben bérelt faházukból szólt a zene. „Minden évben itt ünneplem a születésnapomat, az időjárástól függetlenül. Szeretünk kint lenni a Szikin, az alkalmazottak nagyon segítőkészek és kedvesek. A zöld terület pedig megnyugtat, és mivel nincs állandóan tömeg, ki tudunk alakítani egy családias légkört” – fogalmazott Rózsa Gabriella, aki már 5 éve minden nyáron napokig vendégeskedik a kempingben. A fiatalok megjegyezték, hogy az idei ünneplésük nem mindenkinek tetszett. A csapat tagjai elmondták, éjszaka egy részeg férfi zavarta meg szórakozásukat. Az idegen kilétére nem derült fény. „Minősíthetetlen hangnemben beszélt velünk, és arra szólított fel, maradjunk csendben. Kevés választotta el attól, hogy fizikailag bántalmazza egyikünket” – tájékoztatott egy neve elhallgatását kérő vendég.

Sziki, a zöldfürdő

„Sajnos nem mindenki tud kulturáltan szórakozni, körülbelül három hete betörés is történt, az egyik büfés bódéját feszítették fel. Üdítőket és váltópénzt vittek el a részeg, 14 és 22 év közötti fiatalok” – informált az egyik alkalmazott. Gömöri Csilla elmondta, folyamatosan van biztonsági szolgálat a fürdő területén, még éjjel is. „Azokat a létesítményeket, amik eldugottabb területet találhatók, elektronikus riasztórendszerrel szereltük fel” – tette hozzá. Összességében azonban elmondható, hogy a Sziksósfürdő kiváló lehetőséget biztosít szórakozásra, pihenésre és feltöltődésre egyaránt. A strand diákbarát árakkal működik, a kemping és a faházak is megfizethetőek. A folyamatosan bővülő szolgáltatásnak köszönhetően egyre többen választják ezt a fürdőt, a túlzsúfoltság viszont nem ismert, ami a kellemes, családias időtöltést nagyban elősegíti, kicsik és nagyok is könnyedén jól érezhetik magukat a zöld övezetben.

Farkas Kriszta

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.