Közélet

Parasznyán a szegedi civilek árvízi segélyszállítmánya

Parasznyán a szegedi civilek árvízi segélyszállítmánya

2010. július 13., kedd
Parasznyán a szegedi civilek árvízi segélyszállítmánya

A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott - írja a MÁTRIX sajtóközleménye.

A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak. A település polgármester asszonya,

Horváth Jánosné

elmondta, hogy ők is, mint több árvíz sújtotta település, az állami segítségre várnak. Az újjáépítési munkákat szeretnék még a nyári időszakban elkezdeni és befejezni. A három szegedi szervezet által eljuttatott adományok a hét közepén kerülnek kiosztásra, amelyet elsősorban azok a családok kapnak meg, akiknek mindenük odaveszett a kiáradt Nyögő-patak következtében. A civil szervezetek segítő akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékű. A rászoruló családok nevében is köszönjük a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövőbeni támogató együttműködését.

Képek az eddigiekről ITT láthatók.

Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt. Tárgyi adománnyal segítettek a legtöbben. Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveztek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (például konyhai vízmelegítőt, hosszabbítót, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket gyűjtöttek a szervezetek gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban. A begyűjtött adományok négy településre (Ónodra, Felsőzsolcára, Felsődobszára, Parasznyára) jutottak el. A civil szervezetek segítő akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékű. A három szervezet közleménye útján is a rászoruló családok nevében megköszöni a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövőbeni támogató együttműködését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.