Közélet

MKP: Berényi Durayra és Csákyra is számít

MKP: Berényi Durayra és Csákyra is számít

2010. július 31., szombat
MKP: Berényi Durayra és Csákyra is számít

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának új elnöke, Berényi József nyitott az együttműködésre – olvasható a Felvidék Ma hírportálon.

"Célom a szoros együttműködés és döntéseim konzultálása

Csáky Pállal

és

Duray Miklóssal

" – nyilatkozta

Berényi

. Kiemelte, a döntéseket az elnökség hozza meg, de intenzív párbeszédre van szükség Csákyval és Durayval. Előfordulnak olyan esetek is, hogy fontos személyiségek háttérbe húzódnak és úgy segítik pártjukat. „Példa erre

Ján Čarngurský

. Durayt el tudom képzelni olyan pozícióban, mint amilyenben Čarnogurský van a Kereszténydemokrata Mozgalomban“ - mondta Berényi József. A pártelnök szerint a 65 éves Duray Miklóst mindig meg fogják hallgatni, de lehetőséget kell adni a fiataloknak is. Csáky Pállal kapcsolatban Berényi azt hangsúlyozta, vezetése alatt érte el a párt a legnagyobb kudarcát, ezért fogalmazódott meg az igény, hogy ne legyen tagja az elnökségnek. Csáky jövője a pártba nyitott kérdés – jelentette ki Berényi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.