Közélet

Megölték Basternák László MKP-politikust

Megölték Basternák László MKP-politikust

2010. július 10., szombat
Megölték Basternák László MKP-politikust

Péntek este meggyilkolták Basternák Lászlót, az MKP politikusát, megyei képviselőt Ógyallán - olvasható a Bumm.sk hírportálon.

Az előzetes információk szerint a támadásra a politikus házától nem messze került sor.

Basternák László

feleségével érkezett haza kutyasétáltatásról, mikor a szürke autóból kiszálló elkövető valószínűleg sörétes puskával fejbe lőtte. A lövések számával kapcsolatosan a szomszédok és a járókelők eltérően nyilatkoztak, de minden beszámoló szerint több lövés dördült el. Basternák a helyszínen életét vesztette. Az elkövető magára hagyta a szürke Honda Civic-et, gyalogosan távozott. A tudósítások szerint az autón nincs rendszám. A rendőrség lezárta az utcát minden oldalról, a helyszínelés egész este zajlott. Később tűzoltókocsik világították be a helyszínt, hogy a rendőrség tovább folytathassa a helyszínelést. A tetthelytől minden irányban 30-50 m távolságban le van zárva az út. A hírek szerint Basternák felesége nem esett áldozatul a támadás során. A helyszínen megjelent

Zemkó Margit

polgármester is, aki elmondása szerint a napokban találkozott Basternákkal, és nem látott rajta olyan jelet, ami esetleg utalhatott volna valamilyen komoly problémára. Basternák László korábban ógyallai polgármester volt, majd Ógyalla város főellenőrének posztját töltötte be. Az MKP komáromi járási elnöke, megyei képviselő, a parlamenti jelöltek közt is szerepelt a párt listáján. Basternák ellen már korábban is követtek el támadást, idén márciusban szintén rálőttek, ám akkor a lövedék nem találta el. Ezt megelőzően egy bomba robbant az utcájában, amelyet szintén neki szántak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.