Közélet

Lázár: Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok oldalán áll

Lázár: Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok oldalán áll

2010. július 8., csütörtök
Lázár: Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok oldalán áll

Hódmezővásárhely Önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, kik azok, akik visszaélnek az adóforintjaikból adott támogatással – reagált a város polgármestere a sajtóban megjelentekre arról, hogy a város szerdán nyilvánosságra hozta a visszaélők listáját.

Lázár János

(Fidesz) polgármester az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében azt írta: a település évente félmilliárd forintot fordít a rászorulók támogatására. Akik visszaélnek ezzel, nem az önkormányzatot, hanem az adófizető polgárokat verik át, és azokat a rászorulókat lopják meg, akiket kiszorítanak a támogatási rendszerből. "Sajnálom, hogy az adatvédelmi ombudsman fordítva ül a lovon és azok pártján áll, akik folyamatosan megszegik a társadalmi normákat, a jogszabályokat, és azokat védi, akik átverik és meglopják a magyar adófizetőket" - fogalmazott a polgármester arra reagálva, hogy a Magyar Rádió Krónikájának értesülése szerint

Jóri András

vizsgálatot indít a lista jogszerűségének megállapítására. "Sajnálom, hogy a TASZ nyilatkozataival azokat védi, akik az igazán rászorulóktól elveszik a támogatás lehetőségét, akik ingyen ebédet igényelnek, ami később kidobásra kerül, míg százak várakoznak a segítségre" - írta arra válaszul, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet a honlapján azt közölte: az eljárás kirívóan alkotmányellenes és súlyosan jogsértő. "Sajnálom, hogy az LMP azokért kampányol, akik munka helyett inkább segélyből tartatnák el magukat az adófizetők közösségével, akik a felajánlott munkát elutasítják, vagy részegen jelennek meg a munkaközvetítésen" - reagált a Lehet Más a Politika azon nyilatkozatára, miszerint a polgármester szégyenlistát hozott nyilvánosságra az általa érdemtelennek bélyegzett szegényekről, s az eljárás nem csak súlyos morális és politikai aggályokat vet fel, hanem adatvédelmi és személyiségi jogokat is sért. Lázár János közleménye szerint Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, mire fordítja a város a befizetett adót, és ki az, aki visszaél az adóforintjaikból adott támogatással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.