Közélet

Épül a körforgalom a Boldogasszony sugárúton

Épül a körforgalom a Boldogasszony sugárúton

2010. július 30., péntek
Épül a körforgalom a Boldogasszony sugárúton

A tervek szerint hétfőtől korlátozások mellett már a körforgalom szabályai szerint kell közlekedni a Boldogasszony sugárút és a Bécsi körút kereszteződésében, megkezdődnek a szegélyépítési és térkövezési munkák - tájékoztat a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

A Déli Klinikai Központ közmű és közterület rekonstrukciója projekt keretében június eleje óta épül a Boldogasszony sugárút és a Bécsi körút kereszteződésében a körforgalom. Eddig megtörtént a közművek kiváltása, elkészültek a Bécsi körút felől a kerékpárút- és járdaalap-betonozások és szegélyépítések. A tervek szerint hétfőtől változik a forgalmi rend a kereszteződésben: az autósoknak korlátozások mellett már a körfogalom szabályai szerint kell közlekedniük. A csomópontot villamossínek is keresztezik, ezért a változások mellett a villamosforgalomra is fokozottan kell figyelni. A jövő hét elején kezdődnek a körforgalom szegélyépítési és térkövezési munkái, amelyek várhatóan másfél hetet vesznek igénybe. A Déli Klinikai Központ közmű- és közterület-rekonstrukciója projektkivitelezője az SC Biopolisz Konzorcium. A társulást a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. vezeti, a konzorcium másik tagja a Colas Út Zrt. A Konzorcium vállalása szerint 2010 augusztusára felújítja a közműveket és elvégzi az útépítési munkálatokat a Déli Klinika Központ területén. A 430 millió forint értékű beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.