Közélet

Árvíz: utolsó szakaszánál a Mátrix adományozóprogramja

Árvíz: utolsó szakaszánál a Mátrix adományozóprogramja

2010. július 5., hétfő
Árvíz: utolsó szakaszánál a Mátrix adományozóprogramja

Ónodra, Felsődobszára, Felsőzsolcára jutott azokból a tisztítószerekből, háztartási kisgépekből, ruhákból, takarókból, törölközőkből, ágyneműkből, cipőkből, játékokból, melyet a rászoruló települések lakóihoz az előző hetekben szállított a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, és a Karitáció Alapítvány.

A negyedik szállítmányba is összegyűlt már több tonnányi segély, de július 7-ig még bárki leadhatja segítő adományait Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban. Nagy szükség lenne az adományokon felül szállítmányozó cég támogatására, mivel a nagy terjedelmű rakományt sikeresebben célba lehetne juttatni általuk. Mint ismeretek: a kora nyári árvíz több települést teljesen elzárt a külvilágtól, így a védekezésben, és a kárenyhítésben a lakossággal együttműködve civil szerveződések a rászorulók segítségére siettek.

Képek az eddigiekről ITT láthatók.

Segítsen Ön is - szól az alapítványok felhívása: Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt.

Segítsen tárgyi adománnyal!

Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveznek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (például konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket kérjük adja le az alapítvány gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban (hétköznap reggel 7 – délután 3 óráig, a Móra Ferenc Múzeummal srégen). Adomány leadható budapesten az Afrikai-Magyar Egyesületnél is (1132 Budapest, Visegrádi u. 9., Telefon: 36/1/288-00-80,

www.ahu.hu

)

Csoportosan is sokat segíthet!

Iskolák pedagógusai iskolán belüli gyűjtéssel, cégek helyi gyűjtőpontok kialakításával járulhatnak hozzá a szervezett segítő programhoz.

Segítsen anyagi támogatással!

Aki a rászorulók megsegítéséhez pénzadományt szeretne adni, az a hivatalos gyűjtőhelyen személyesen megteheti befizetését. Támogatás befizetéshez alapítványi sárga csekket a szegedi DJUICE Ügyfélszolgálaton (Szeged, Kárász utca 9., Átrium Üzletházban) lehet beszerezni. Közvetlen átutalás esetén a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány (OTP) 11735005-20510350 számlaszámára történő átutalással is támogathatja az életmentő segítő akciót. A közleménybe minden esetben írják be „árvízi mentésre”! Az árvízi kárenyhítés segítése érdekében várják cégek, magánszemélyek, intézmények, csoportok, segítők, médiapartnerek együttműködését (például szállítás, tárolás, adományozás, egyéb teendők kapcsán)! A legapróbb felajánlás is óriási segítség!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.