Közélet

Leváltják az APEH-vezéreket is

Leváltják az APEH-vezéreket is

2010. június 14., hétfő
Leváltják az APEH-vezéreket is

Még a nyáron új vezetőket nevez ki az adóhivatal élére Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter – számol be cikkében a Magyra Nemzet. Ugyanakkor a Szikora János jelenlegi APEH-elnök távozása körüli jogértelmezési kérdés továbbra sem oldódott meg.

Biztosan távozik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) mostani vezetősége – ez derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium hivatalos közléséből. A tárcánál az MNO kérdésére rögzítették:

Matolcsy György

miniszter a lehető legkorábbi időpontban személycseréket szeretne végrehajtani az adóhatóság élén. Ez azt mutatja, hogy nemcsak

Szikora János

jelenlegi elnöknek, hanem az elnökhelyettesek közül többeknek is megköszönik majd az eddigi munkát. Egyelőre azonban nem tudni, mikor foglalhatják el pozíciójukat az új irányítók. A minisztériumnál ezzel kapcsolatban azt közölték, hogy a személyi átalakítások időpontja még nem ismert, de a változások semmiképpen sem tartanak majd szeptemberig. Arra a felvetésünkre, ki lesz az adóhivatal következő elnöke, a tárcánál úgy fogalmaztak, erről most még korai nyilatkozni. (Forrás: Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.