Közélet

Közel 900 embert kellett kitelepíteni Borsodban

Közel 900 embert kellett kitelepíteni Borsodban

2010. június 6., vasárnap
Közel 900 embert kellett kitelepíteni Borsodban

A borsodi Felsőzsolcáról 861 embert kellett kitelepíteni, már eredménytelen a védekezés – írja a Magyar Nemzet Online. Katonai teherautókkal mentik az embereket, akiket Miskolcra visznek buszokkal. Eddig már több mint 3600 volt kénytelen elhagyni otthonát.

A Sajó áradása miatt már éjszaka elkezdték kitelepíteni a felsőzsolcaiakat. A Miskolchoz közeli településen sok épület összedőlt, víz áll az udvarokon, ki kellett kapcsolni az áramszolgáltatást is. Azoknak, akik nem hagyják el otthonaikat, csónakokkal szállítanak ivóvizet és élelmet. A munkaképes korú lakosság tovább segít a védekezésben. A Magyar Televízió tudósítója arról számolt be, hogy a Hernád még nem tetőzött, így további 20 centi vizet várnak a Sajón. Emiatt várhatóan még több embernek el kell majd hagynia otthonát. Edelényben egyes utcákban még rakják a homokzsákokat. Onnan 550 lakost telepítettek ki, akik rokonoknál, vagy közösségi szállásokon kaptak helyet. A Miskolc keleti szélén lévő áruházakat is ki kellett üríteni, a Sajó ugyanis elöntötte azokat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg tizenkét települést zár el az víz a Sajó, a Bódva, a Hernád és több kisebb patak áradása miatt. További részleteket

a Magyar Nemzet Online-on

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.