Közélet

Martonyi csütörtökön Szerbiába látogat

Martonyi csütörtökön Szerbiába látogat

2010. június 9., szerda
Martonyi csütörtökön Szerbiába látogat

Szerbia lesz az első ország, amelyben látogatást tesz az új magyar külügyminiszter, ami arról tanúskodik, hogy Magyarország milyen jelentőséget tulajdonít a Belgráddal való együttműködésnek, jelentette ki Varga Imre belgrádi magyar nagykövet.

Martonyi János

csütörtöki szerbiai megbeszéléseinek témái a kétoldalú együttműködés és a térség európai integrációja - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál. Az új magyar kormány képviselőinek megnyilatkozásai szerint Budapest folytatja a térség támogatását. Ennek külön jelentősége van, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarország elnököl január 1-től az Európai Unióban, mondta a magyar diplomata, aki a kapcsolatokról szólva kijelentette, hogy az együttműködés igen tartalmas, széles körű, s hogy nincsenek nyílt kérdések. A megbeszéléseken szó lesz a regionális együttműködésről is.

Varga Imre

emlékeztetett, hogy Magyarország kezdeményezője volt néhány találkozónak Szerbiával és harmadik országokkal - Horvátországgal, Romániával és Görögországgal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.