Közélet

Vihar: azonnali segítség a Karitásztól

Vihar: azonnali segítség a Karitásztól

2010. május 18., kedd
Vihar: azonnali segítség a Karitásztól

Az elmúlt napok viharos időjárása országszerte hatalmas károkat okozott. A heves esőzések miatt megáradt patakok, folyók, valamint a belvíz településeket, városokat öntött el, a szélvihar fákat, oszlopokat döntött ki, hatalmas károkat okozva családok ezreinek. A Katolikus Karitász egyházmegyei központjain keresztül van jelen a katasztrófa sújtotta területeken, ivóvízzel, élelmiszerrel, ruhaneművel segítve a rászorulóknak.

A Katolikus Karitász országos központja elkülönített számlán várja azok felajánlását, akik pénzadományukkal szeretnék segíteni a bajba került családokat.Számlaszám: 12011148-00124534-00800007

A Karitász Egri Főegyházmegyei Szervezete eddig mintegy 2,2 tonna tartós élelmiszert, 475 csomagot, 2000 palack ivóvizet osztott szét többek között Sátoraljaújhelyen, Muhiban és a következő napokban Nagycsécsen, Nyékládházán, Miskolcon és számos településen, különös tekintettel az otthonokat elhagyni kényszerült családokra. Komoly károkat okozott az eső és az áradó víz Bodajk és Balinka lakóinak is. A Székesfehérvári Egyházmegye a pünkösdhétfői egyházmegyei nap megrendezésének költségét – 1 millió forintot – Bodajk és Balinka önkormányzatainak ajánlotta fel a bajbajutottak megsegítésére. Az egyházmegye elkülönített számlát is nyitott az árvízkárosultak megsegítésére, amelyre „Egyházmegyei Nap” megjelöléssel várják a jószándékú hívek, magánszemélyek és intézmények adományait. Számlaszám: CIB Bank: 11101002-19821780-36000001 Nagy erőkkel dolgoznak a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus karitász szervezetei is. Több borsodi faluban is számtalan ház vált életveszélyessé vagy lakhatatlanná a rendkívüli esőzések folytán. Nagy gondot jelent az elzártság miatt föllépő élelmiszerhiány, s gyógyszernélküliség, a takarók és a tiszta víz hiánya. Hasonló probléma az elhullott állatok teteme és a szennyvíz miatt föllépő fertőzésveszély. A helyi karitász szervezetek az eddigiekben már 1,5 millió forint értékű adományt (takarók, tartós élelmiszer, ivóvíz, tisztítószerek stb.) osztottak szét a térségben. A Hajdúdorogi Egyházmegye „Árvízkárosultaknak” megjelöléssel várja a nagylelkű adományokat a 11100702-19204886-41000007 számú számlára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.