Közélet

Magyarokat vert a Ferencváros szerb védője?

Magyarokat vert a Ferencváros szerb védője?

2010. május 18., kedd
Magyarokat vert a Ferencváros szerb védője?

A szurkolók vizsgálatot követelnek egy Vajdaságból érkezett levél nyomán

"Mikor ez év elején megjelent a hír, miszerint Đorđe Tutorić a Ferencváros játékosa lesz, egy világ dőlt bennem össze" - adja hírül az atv.hu-ra hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.

"Az a személy, aki megkeserítette gyerekkorom napjait, aki rettegésben tartott engem, az most a legnagyobb magyar fociklub csapatában játszik majd? Elsőre e hírt nem is akartam elhinni" - írja egy vajdasági magyar fiatalember a Ferencváros Szurkolók Szövetségén nyilvánosságra hozott levelében.

Tutorić

, a szerb válogatott védő februárban érkezett a Fradihoz. Az ftc.hu-nak azt nyilatkozta: "Azért jöttem a Ferencvároshoz, mert nagyon nagy klubnak ismerem, amely nagy tradíciókkal és történelemmel bír. Nagy lépés ez az én karrierem és jövőm szempontjából. Bízom benne, hogy jól fogok játszani, és hamarosan a szurkolók is megszeretnek majd. Az anonim levélíró információi alapján ez utóbbi nem biztos, hogy be fog következni. A fiatalember arról számol be, hogy Szabadkán egy tömbházban nevelkedett a Fradi új védőjével. A grundon már a '80-as években is külön játszottak a szerb és a magyar gyerekek, ám az etnikai ellentétek a balkáni háború kirobbanásakor élesedtek ki. Elmondása szerint Đorđe magyarellenes bandákhoz tartozott, amelyek rendszeresen verték és megalázták a magyarokat. "Ő és bátyja kifejezetten agresszívek voltak, az ő apjukat nem, de az enyémet behívták és elvitték az értelmetlen polgárháborúba. Egyik napon meg is kérdezte gúnyosan: 'Na, apád él még?' Tizenévesen éltem ezt át. Ez volt az a pont ahol, gyűlölni kezdtem Tutorićot, megbocsájthatatlan bűnt követett el" - írja, hozzátéve: Tutorić soha nem volt tisztelettel egyetlen magyar iránt sem, a legkisebb szolidaritást sem tanúsította irántunk, Magyarországra küldött szóban minden magyart, aki vajdasági, gúnyolódott a magyarokkal. Megjegyzi, hogy tárgyi bizonyítékai ugyan nincsenek az elmondottakról, viszont 20-30 személy is meg tudja azokat erősíteni. "Hát ez a mi Tutorićunk, akit nem is értem, mi alapján igazolt le a Fradi, hisz egy tök utolsó török csapattól érkezett. De minek is? Szeretném, ha mindenki tudná: ő nem szelídült meg, nem szerette meg hirtelen Magyarországot, és még csak nem is a közelség miatt igazolt ide, hanem csakis a pénz miatt. Jó, ha mindenki tisztában van vele: mint aki jól végezte dolgát, jó pár magyar nemzetiségű határokon kívül rekedt nemzettársunkat elpáholta, most Magyarországra kényszerül menni forintmilliókért. SZÉGYEN!" - fogalmaz a levélíró. "Megkérjük a Ferencváros vezetőségét, hogy ezen súlyos vádak kivizsgálását kezdeményezze, Tutorić-tyal szemben az eljárást folytassa le! Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, úgy kérjük, hogy a játékos szerződését azonnali hatállyal bontsák fel és távolítsák el a csapatból, valamint a Club-tól!" - ezt már a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének közleményében írják. Hozzáteszik: a vádak egyelőre csupán néhány ember elmondásán alapulnak, de ez éppen elég egy vizsgálat megindításához, illetve ahhoz, hogy Tutorić a nyilvánosság előtt reagáljon azokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.