Közélet

Csáky: A kisebbségi politizálásban Szerbia megelőzte Szlovákiát

Csáky: A kisebbségi politizálásban Szerbia megelőzte Szlovákiát

2010. május 8., szombat
Csáky: A kisebbségi politizálásban Szerbia megelőzte Szlovákiát

Csáky Pálnak, az MKP elnökének meghívására Pásztor István, a VMSZ elnöke két napra Szlovákiába látogatott. Az MKP vezetőségével annak pozsonyi székházában tartott munkajellegű megbeszélése után Csáky és Pásztor nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

Az MKP elnöke megköszönte a vajdasági vendég látogatását, s hangsúlyozta, hogy a kisebbségi politizálás tekintetében Szerbia mindenképpen megelőzte Szlovákiát.

Pásztor István

a sajtótájékoztatón részletes összefoglalót adott a Nemzeti Tanácsokról szóló törvényről, rámutatott arra, hogy az nem csupán a magyar közösség számára, hanem a Vajdaságban élő szlovákok számára is jelentős előrelépés a kulturális autonómia tekintetében. Pásztor István a sajtótájékoztató második felében elmondta, hogy mostani látogatása egyben a június 12-i szlovákiai választásoknak is szól: jelenlétével az elkövetkező két napban megrendezésre kerülő lakossági fórumokon arra kívánja buzdítani a magyar választópolgárokat, hogy szavazzanak az MKP-re, mivel annak eddigi munkássága mellett a mostani választási program is bizonysága egyrészt a magyar közösség, másrészt a Szlovákia melletti elkötelezettségnek. Pásztor István kíséretével Pozsonyon kívül Dunaszerdahelyen, Galántán, Diószegen és Losoncon vesz részt az MKP kampányrendezvényein.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.