Közélet

A Magyar Koalíció Pártja nem jut be a parlamentbe?

A Magyar Koalíció Pártja nem jut be a parlamentbe?

2010. május 12., szerda
A Magyar Koalíció Pártja nem jut be a parlamentbe?

AVVM közvélemény-kutató ügynökség április 27. és május 6. között 1 061 személy bevonásával végzett felmérést - olvasható a Felvidék Ma hírportálon. A választásokat toronymagasan Robert Fico pártja, az Irány-Szociáldemokrácia nyerné 31,4 százalékkal.

Másodikként a Szlovák Kereszténydemokrata Unió – Demokrata Párt végzett volna 16,1 százalékkal, a Kereszténydemokrata Mozgalom pedig 12,1 százalékot kapott volna a választóktól, ami harmadik helyre lett volna elég. A parlament küszöböt átlépte volna még A Szabadság és Szolidaritás pártja 9,4 százalékkal, a Most-Híd 6,2 százalékkal és a Szlovák Nemzeti Párt is 5,5 százalékkal. Parlamenten kívül maradt volna Nem jutott volna be a parlamentbe a Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom, amely 4,7 százalékot kapott volna és a Magyar Koalíció Pártja is 3,6 százalékkal. Érdekesség, hogy a magyar pártnak még semelyik más közvélemény-kutató ügynökség nem mért ilyen alacsony százalékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.